Familia lui Samuel Paty, primită la Palatul Elysee de către Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a primit luni, la Palatul Elysee, familia profesorului Samuel Paty, decapitat în regiunea pariziană, căreia i-a transmis condoleanţe, a anunţat preşedinţia, relatează AFP.

Şeful statului francez şi-a exprimat susţinerea faţă de acest profesor de istorie-geografie, ucis vineri, după ce le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profestul Mahomed.

Palatul Elysee precizează că a discutat cu familia victimei atentatului despre organizarea unui omagiu naţional, miercuri.

Într-o scurtă alocuţiune susţinută vineri seara la Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), Emmanuel Macron i-a adus un omagiu profesorului, asasinat ”pentru că preda, pentru că a promovat în rândul elevilor libertatea de exprimare, libertatea de a crede şi de a nu crede”, notează news.ro.

Samuel Paty a fost decapitat vineri după-amiaza în apropierea colegiului la care preda, într-un cartier liniştit, la Conflans-Sainte-Honorine.

Ucigaşul profesorului, Abdoullakh Anzorov, un rus cecen în vârstă de 18 ani, a fost ucis de către poliţie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Emmanuel Macron familie Samuel Paty macron Samuel Paty Samuel Paty
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes