Familia regală a României, mesaj de condoleanțe la moartea Prințului Consort Philip al Marii Britanii: “Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie”

Familia regală a României, mesaj de condoleanțe la moartea Prințului Consort Philip al Marii Britanii: "Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie"
Familia regală a României, mesaj de condoleanțe la moartea Prințului Consort Philip al Marii Britanii: "Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie"

Familia regală a România a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe la moartea prinţului consort Philip al Marii Britanii, în care amintesc că prinţul şi regele Mihai, născuţi în aceeaşi zi, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. 

Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie, subliniază mesajul Casei Regale.

Majestatea Sa Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul suveranei britanice a încetat din viaţă în această dimineaţă la Castelul Windsor.

“Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române”, transmite Casa Regală a României.

După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie, a precizat comunicatul familiei regale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

deces print consort Philip al Marii Britanii familia Regala Romania mesaj
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes