Politica

Fără bani publici pentru mogulii presei! USR cere ca acești bani să fie dați pentru bolnavi

Doi deputați USR propun câteva amendamente importante la Ordonanța Bani pentru presă și cer ca cei aproximativ 40 de milioane de euro din campania Guvernului să se ducă nu către instituțiile media, ci către bolnavi.

Deputații USR Iulian Bulai și Cătălin Drulă au depus deja amendamentele la Ordonanța de Urgență a Guvernului privind campania de informare, care mâiine intră la Comisia de cultură și mass-media din Senat, urmând ca în perioada următoare să intre în plen.

Bulai: Fără bani publici pentru mogulii presei!

Sub acest titlu, deputatul USR Iulian Bulai își motivează depunerea amendamentelor într-o postare pe o rețea de socializare:

”Presa locală nepolitizată, presa de investigații, media inovatoare atentă la interesul public au nevoie de sprijin – dar transparent, competitiv, pe merit, nu pe listă și pe ochi frumoși.

Am depus azi, împreună cu Cătălin Drulă, un amendament la OUG 63/2020, ordonanța mitei pentru presă, pentru ca programul PNL de șpagă pentru moguli să se-ncheie pe 15 iulie.

Iar ce rămâne necheltuit din cele 200 de milioane de lei să treacă la bugetul de sănătate, pentru medicamente pentru boli cronice cu risc crescut utilizate în programele naționale cu scop curativ.

Bolnavilor cronici, televizorul nu le ține loc de tratament”, scrie deputatul Iulian Bulai, pe pagina sa de Facebook.

Care sunt cele mai importante amendamente:

  • Campania de informare să se oprească la 15 iulie.
  • Sumele rămase necheltuite din bugetul prevăzut (200 de milioane de lei) până la data de 15 iulie se constituie venit la bugetul FNUASS – Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, la capitolul „Active nefinanciare”, subcapitolul 03.02, „Medicamente pentru boli cronice cu risc crescut utilizate în programele naționale cu scop curativ”.
  • Se abrogă posibilitatea ca perioada campaniei (4 luni) poate fi prelungită în funcție de necesitățile de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 în limita bugetului total alocat (40 de milioane de euro).

Alte știri de interes

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »