”Fără România în Spațiul Schengen, unitatea europeană este o glumă”, spune europarlamentarul Rareș Bogdan, la începutul unei noi sesiuni a plenului European

Europarlamentarul Rareș Bogdan
Europarlamentarul Rareș Bogdan

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan anunță primele subiecte aflate pe ordinea de zi a plenului Parlamentului European, primul pe acest an:

Primul plen al Parlamentului European din acest an

***Premierul Ulf Kristersson prezintă prioritățile Președinției suedeze a Consiliului UE. O nouă ocazie pentru români de a afirma răspicat că fără țara lor în Spațiul Schengen, unitatea europeană este o glumă.

***Analizăm împreună cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, rezultatele summit-ului UE din 15 decembrie. După cum se știe, decembrie a fost luna când consiliul JAI a ratat ocazia de a face dreptate României. Eu știu doar un lucru: Tratatul de la Lisabona dă prevederilor din Carta Drepturilor fundamentale din UE forță juridică egală cu a prevederilor din Tratat. Asta înseamnă și dreptul cetățenilor UE la libera circulație. Deci orice norme/reguli care împiedică acest principiu, atâta vreme cât România aplică aquis-ul Schengen și securizează frontiera, sunt mofturi.

***Securitatea alimentară – dezbatere pe tema inflației prețului la alimente

***Dezbatere pe tema creșterii numărului de infecții respiratorii și cauzele penuriei de medicamente

***Dezbatere pe tema perspectivei înființării unui tribunal pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. În noiembrie am adoptat o rezoluție prin care am declarat Rusia stat terorist

***Dezbatere pe tema amenințărilor teroriste de extremă dreaptă”, transmite europarlamentarul Rareș Bogdan, luni, pe pagina sa de socializare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

europarlamentar rares bogdanpln parlamentul europeanrares bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes