Farmecul inconfundabil al bătrânului Tomis

”ROventura” ne poartă pașii, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o inedită călătorie la Malul Mării pentru a descoperi, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, farmecul bătrânului Tomis, dar să ne bucurăm și de experiența pe care ne-o va oferi turismul all-inclusive, în sudul litoralului românesc, la Venus.

Călătorii noștri nu puteau lăsa să treacă vara fără a ne bucura din plin de alintul brizei Mării de pe litoralul românesc. Însă, până la plajă și mare, vom descoperi, mai întâi, frumusețile bătrânului Tomis, capitală a Dobrogei care respiră încă parfumul boem de altădată.

În zona veche a Constanței ajung și astăzi foarte mulți turiști, dornici să exploreze istoria și legendele orașului, dar și pentru a se bucura de plimbare, o masa bună și relaxare, iar cu fiecare pas, ne vom îndrăgosti de vechea cetate a Tomisului.

Caracterul latin al acestor locuri, validat în anul 1887, când a fost inaugurată statuia poetului roman Publius Ovidius Naso, este una dintre atracțiile locului, la care se adaugă vestigii de tot felul, și fiecare clădire are câte o poveste .

Încă din antichitate si până în zilele noastre, piața centrală se confundă cu inima orașului-port. Aici locuiau cei mai bogați oameni ai Constanței, navigatorii și negustorii. Ovidius moare pe pământurile acestea, la vârsta de 60 de ani, însă nimeni nu știe, nici astăzi, locul unde acesta este înmormântat.

Roventurienii noștri își continuă drumul spre sudul litoralului, pentru a încerca o experiență ce prinde tot mai mult și la noi, aceea a turismului în regim all inclusive. Relaxarea este cuvântul de ordine, fie că ajungi să te bucuri de cabinetele cu terapii, de bazinele cu apă caldă, ori la coafor, turistul se poate simți cu adevărat răsfățat. Nimic nu se compară, însă, cu o plimbare pe malul mării, înainte ca soarele să fi răsărit.

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, prima editie a noului sezon ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

batranul tomisroventuratomis
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes