Favipiravir – medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir este eficient împotriva COVID-19, anunță China

Favipiravir - medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir este eficient împotriva COVID-19, anunță China
Favipiravir - medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir este eficient împotriva COVID-19, anunță China

Favipiravir este un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial chinez.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Favipiravir recomandat pentru tratament

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul Favipiravir şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a mai spus Zhang, pentru presa oficială chineză, citată de Digi24.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

FavipiravirFavipiravir medicament
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes