Federația de Tenis Federația a câștigat procesul cu Vecerdea și MTS

ÎCCJ a confirmat, cu titlu definitiv și executoriu, susținerile constante întreprinse de FR Tenis cu privire la refuzul ministerului de a mai asigura finanțarea federației.

Printr-un mesaj postat pe site-ul oficial, FR Tenis anunță: „O teorie juridică îndelung susținută de câțiva contestatari de profesie ai federației a dus la refuzul MTS de a mai acorda finanțare tenisului românesc în ultimii 3 ani, cu pierderi uriașe pentru proiecte esențiale, îndeosebi privind sectorul juvenil”.

În motivarea deciziei de a nu mai da bani Federației de Tenis, MTS arăta că refuză finanțarea deoarece „organele de conducere ale FRT nu dețin avizul Ministerului Tineretului și Sportului și nu sunt înscrise în Registrul Federațiilor”.

Speța a ajuns în instanță, acolo unde Marius Vecerdea, personaj controversat, antrenorul personal de tenis al familiei prezidențiale, a tot atacat deciziile FRT, blocând fiecare inițiativă menită a sprijini dezvoltarea sportului alb. Cu activitatea blocată de procesele intentate, FR Tenis n-a putut decât aștepta verdictul ÎCCJ, care a venit prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat, spulberând verdictul instanței de fond: „Prevederile art. 6 alin. (2) lit. g) al O.G. nr. 26/2000 privesc doar componența nominală a celor dintâi organe de conducere, iar ulterior alegerea unor alți membri în funcțiile de conducere, administrare și control nu reprezintă o modificare a Actului Constitutiv (…) Astfel, în mod greșit a reținut instanța de fond că hotărârea Adunării Generale de alegeri a Federației Române de Tenis din data de 17.11.2017, prin care domnul George Cosac a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, are ca obiect modificarea actului constitutiv și a statutului Federației Române de Tenis și produce efecte doar de la data înscrierii acesteia în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București (…)

Hotărârea Adunării Generale a Asociaților din 17.11.2017 privitoare la alegerea componenței Consiliului Director produce efecte chiar dacă nu s-au operat aceste mențiuni în Registrul Federațiilor, în lipsa unei mențiuni privind anularea acestei hotărâri la cererea vreunei părți interesate”.

Acum după ce Federația a câștigat procesul cu Vecerdea și MTS, amenință, la rândul ei, că va acționa „de urgență în judecată – pentru recuperarea prejudiciului creat prin refuzul de finanțare din ultimii ani – atât Asociația Tenis Club Pamira (n.r. – controlată de Marius Vecerdea), cât și persoanele responsabile de emiterea refuzului de finanțare din cadrul MTS”.

Media românească a tot scris în numeroase rânduri despre Marius Vecerdea, personaj apropiat de familia Iohannis și care s-a folosit de toate relațiile pentru a bloca ani la rând activitatea tenisului românesc.

Conducerea FRT, validată de instanță

Prin hotărârea definitivă pronunțată pe 11.06.2020, Curtea de Apel București a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociațiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp și Triumf 2000 împotriva sentinței Tribunalului București prin care s-a dispus înscrierea noii componențe a organelor de conducere ale Federației Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019.

În consecință, înscrierea noii componențe a organelor de conducere a fost confirmată cu titlu definitiv de instanțele de judecată.

Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Țiriac – Președinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecșor și Adrian Marcu – Vicepreședinți.

”Demersurile de înscriere în Registrul Federațiilor a noilor organe de conducere au fost tergiversate timp de 1 an în principal din cauza acțiunilor abuzive ale asociației Tenis Club Pamira, care a fost și amendată de Tribunalul București pentru exercitarea cu rea-credință a drepturilor procesuale. Această tergiversare a condus la pierderea de catre FRT a finanțării din partea MTS pentru anul în curs, aspect ce a afectat și afectează nedrept și grav dezvoltarea tenisului românesc, în special sectorul de copii și juniori”, scrie FRT pe site-ul propriu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

finantare federatia de tenisiccj decizie frtinalta curte decizie federatia de tenision tiriac presedinte
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes