Federația Română de Handbal are un nou președinte: Constantin Din

Alexandru Dedu, care a condus FR Handbal în ultimii opt ani şi joi a pierdut cursa pentru un nou mandat în faţa fostului arbitru internaţional Constantin Din, a declarat după anunţarea rezultatelor că ”handbalul e mai presus de Dedu sau Din”, dar şi că nu se aştepta să piardă alegerile.

”Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat. Cred că în momentul ăsta e multă uşurare. Federaţia Română de Handbal e o federaţie grea şi te consumă. (…) Preşedintele pleacă cu un handicap, pentru că federaţia merge în continuare. Acum, avem loturi în pregătire, avem lucruri importante de făcut. Am vorbit cu domnul Din şi i-am spus că luni, la ora 11.00, o să începem procesul de tranziţie, îi voi sta la dispoziţie cu absolut toate întrebările, fiindcă handbalul e mai presus de Dedu sau de Din. Deciziile pe care le-am luat, conform programului meu, au fost la limita suportabilităţii sistemului. Sper ca Din să vadă drumul pe care am dus eu handbalul şi să meargă pe aceeaşi traiectorie. Alegerile de la handbal au fost subiectul 1, uitaţi câte camere sunt aici şi e un mare compliment, pe care mi-l fac singur. Sper ca handbalul să rămână al doilea cel mai văzut sport din România”, a declarat Alexandru Dedu.

Despre faptul că fostele glorii ale handbalului masculin românesc, între care Gaţu, Voina, Oţelea sau Birtalan, nu au fost primite în sala în care au avut loc alegerile, Dedu a spus doar atât: ”Din punctul meu de vedere, relaţiile cu dânşii sunt arhicunoscute şi rămân la fel!”.

Constantin Din a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, în care îi succede lui Alexandru Dedu, care a fost de asemenea candidat.

Din a obţinut 157 de voturi în turul doi, în timp ce Alexandru Dedu a obţinut 66. Ceilalaţi doi candidaţi, Bogdan Voina şi Maximilian Gavrilă, au obţinut 48, respectiv un vot în primul tur, din cele 223 validate.

În turul al doilea, Bogdan Voina, fiul mareului handbalist Radu Voina, le-a recomandat celor care l-au votat să-l susţină pe Din.

Constantin Din (53 de ani) este fost arbitru la nivel de mari competiţii internaţionale, iar în prezent este observator EHF. El a candidat pentru prima dată pentru funcţia de preşedinte al FR Handbal.

La 50 de ani, Alexandru Dedu a candidat pentru al treilea mandat, el fiind ales pentru prima dată în funcţie în februarie 2014. Fost component al naţionalei, cu care s-a clasat pe locul 8 la JO din 1992, şi câştigător la nivel de club al Ligii Campionilor, Dedu a condus forul naţional în ultimii opt ani. Al doilea mandat l-a câştigat la doar un vot diferenţă în faţa Narcisei Lecuşanu, oficial IHF în prezent.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

constantin din presedinte frhdin presedintepresedinte frh
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes