Lifestyle

Fertilitate cupluri. Depresia bărbaţilor, efecte negative

Fertilitate cupluri. Depresia bărbaţilor, efecte negative
Fertilitate cupluri. Depresia bărbaţilor, efecte negative

Bărbaţii afectaţi de depresie sunt mai puţin fertili, fapt ce scade şansele partenerelor lor de viaţă de a rămâne însărcinate cu ajutorul tratamentelor împotriva infertilităţii, se arată într-un studiu efectuat în Statele Unite şi publicat în jurnalul Fertility and Sterility.


Studiul a asociat, de asemenea, o clasă de antidepresive cunoscute sub denumirea de inhibitori non-selectivi ai recaptării serotoninei (non-SSRI) cu un risc mai mare de avort spontan în rândul femeilor care urmează tratamente pentru infertilitate.

Inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), o altă clasă de antidepresive, nu au fost asociaţi cu pierderile de sarcină.

Depresia în rândul partenerelor de cuplu şi utilizarea oricărei alte clase de antidepresive nu au fost asociate cu scăderea fertilităţii.

”Studiul nostru oferă pacienţilor infertili şi medicilor acestora noi informaţii utile în luarea deciziilor privind tratamentul”, a subliniat autoarea studiului, Esther Eisenberg, cercetătoare la Departamentul pentru fertilitate şi infertilitate din cadrul Institutului naţional pentru sănătatea copilului şi dezvoltare umană Eunice Kennedy Shriver (NICHD), instituţie ce a finanţat studiul.

Cercetarea a descoperit că femeile care luau antidepresive non-SSRI prezentau un risc de 3,5 ori mai mare de a suferi un avort spontan în primul trimestru de sarcină în comparaţie cu cele care nu îşi administrau astfel de medicamente.

Cuplurile în cazul cărora bărbaţii se confruntau cu depresii majore au cu 60% mai puţine şanse de a concepe un copil şi de a duce la bun sfârşit o sarcină în comparaţie cu cele în care partenerii de sex masculin nu erau afectaţi de depresie.

Alte știri de interes

Cât de utilă e ordonanța care blochează bătrânii în casă? NC Munteanu, despre ”MOȘOTÂRCI ȘI BOȘOTÂRCE”

Mihnea Tudor

Vulpița în serial la Antena 1 – cât mai durează? Ce spun membrii CNA

Mihnea Tudor

Canabisul elimină complet cancerul pancreatic – concluzia unei universități celebre în lume

Mihnea Tudor

Shakira și J. Lo | Show total la Super Bowl 2020 – VIDEO

Gloria Pascu

Bordea – Stand-up Comedy | Banii Vorbesc

Gloria Pascu

Micutzu Stand-up Comedy | Pacea mondială și babe nebune

Mihnea Tudor

Maneaua lu Greta – Iulian Universalu’ şi Stivăn Quasaru’. Noua senzație pe internet

Mihnea Tudor

ZILE LIBERE în 2020 și MINIVACANȚELE românilor

Mihnea Tudor

Cățelușă cu două săgeți în ea de la un vânător fără inimă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »