Final de pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva: Racla a fost dusă din nou în Catedrala Mitropolitană

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă vineri dimineaţă în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, peste 85.000 de persoane închinându-se la raclă în cele şapte zile de pelerinaj.

Pe tot parcursul nopţii, mii de oameni au stat la rând la Catedrala Mitropolitană pentru a ajunge la sfintele moaşte. Abia în cursul dimineţii, numărul de credincioşi a scăzut, astfel încât reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au decis introducerea raclei în interiorul lăcaşului de cult.

“În cursul dimineţii, a avut loc procesiunea prin care racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană. Practic, aici se încheie pelerinajul de anul acesta”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cele şapte zile de pelerinaj s-au închinat la racla cu sfintele moaşte peste 85.000 de credioncioşi, numărul fiind mai mic decât în anii anteriori.

Punctul culminant al manifestărilor religioase de la Iaşi a fost atins joi 14 octombrie, când mii de oameni au asistat la Sfânta Liturghie săvârşită de hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană.

Tot în cursul serii de joi, primăria a organizat un foc de artificii în centrul Iaşiului, pentru a marca finalul sărbătorilor oraşului, gestul fiind criticat de mulţi ieşeni pe reţelele sociale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

moaste sfanta parascheva pelerinaj sfanta parascheva racla moaste parascheva sfanta parascheva
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes