Fiori reci pentru Firea: Cîțu a trimis documentele la DNA

Florin Citu, ministrul Finanțelor, a anunțat luni seară că primul raport privind fraudele constatate la Primăria Capitalei a fost trimis la DNA:

”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris Cîțu pe Facebook.

Reacție Firea

Primarul general în funcție, Gabriela Firea, îl acuză pe ministrul Finanțelor Publice, Florin Citu, că a demarat un „control politic” la Primăria Capitalei în decembrie 2019, în urmă căruia „nu a găsit absolut nimic”, ea precizând că afirmațiile liberalului pe acest subiect ar fi, „realmente, de ras”.

”Domnul ministru Citu a mai inventat încă o așa zisă vinovăție. A inventat și un prejudiciu. Este de ras. Domnul ministru se bate cu mine pentru că eu sunt primul om pe lista PSD la Senat. Dumnealui este primul om pe lista PNL la Senat. Rămâne să vedem pe cine vor alege bucureștenii: un ministru care a îngropat pur și simplu economia țării, care ne îndatorează în fiecare zi cu dobânzi imense, sau un fost primar general care a lăsat în urmă să niște lucruri durabile în Capitală”, a arătat primarul general, într-o declarație acordată presei.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat luni într-o conferință de presă că veniturile Primăriei Municipiului București în 2020 sunt de aproximativ 3,5 miliarde de lei, iar încasările în septembrie sunt la aproape 99%:

Prejudiciul stabilit

”Veniturile Primăriei Municipiului București în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului București”, a spus Florin Cîțu.

El a arătat, de asemenea, într-o postare pe Facebook, că inspectorii Ministerului Finanțelor au calculat un prejudiciu de aproximativ 200 de milioane de lei.

Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urmă controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro)”, a scris Cîțu pe rețeaua de socializare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu control primariecontrol primaria generalafirea citu controlprejudiciu primaria generala
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes