Eveniment

Firea a blocat banii pentru persoane vulnerabile. Nicușor Dan o acuză de „cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat”

Firea a blocat banii pentru persoane vulnerabile. Nicușor Dan o acuză de „cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat”
Firea a blocat banii pentru persoane vulnerabile. Nicușor Dan o acuză de „cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat”

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități și promite că va rezolva această problema imediat ce va ocupa fotoliul de primar.

”Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulțîi cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuză pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție.

Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupă de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăti sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, cliențîi politici ai PSD, oamenii insurubati abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a anunțat Nicușor Dan.

Voiculescu, promisiune de bani

La rândul său, viitorul viceprimar, Vlad Voiculescu, susținut de USR PLUS, oferă asigurări că persoanele adulte cu handicap vor beneficia și în continuare de stimulentul financiar oferit de Primăria Capitalei:

”Ca viceprimar responsabil pentru domeniul social, după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toți cei înscriși în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toții cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta. Îi rog de asemenea pe cei din Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) să transmită acest mesaj clar tuturor celor afectați”, a scris Voiculescu, marți, pe Facebook.

Potrivit acestuia, stimulentul a fost acordat de fiecare dată în ultima zi a fiecărei luni, iar în luna septembrie ar fi fost oferit chiar mai repede.

„Până acum, banii au ajuns la oameni de fiecare dată în ultima zi a lunii, cu o singură excepție: luna trecută au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh”, a menționat fostul ministru al Sănătății.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat marți dimineață că, în această luna, plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap va fi amânată, urmând să fie făcută la o dată ulterioară, care va fi comunicată de îndată ce DGASMB va dispune de fondurile necesare.

Alte știri de interes

”Ne vom revedea în patru ani”, anunţă Trump la o recepţie de Crăciun la Casa Albă

Mihnea Tudor

Alertă în Mureș – Fată de 15 ani, răpită pe stradă, de sub ochii unchiului

Mihnea Tudor

Un român, răpit de piraţi din Golful Guineei. Celulă de criză în MAE

Mihnea Tudor

Șoferul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a ajuns pe mâna procurorilor

Mihnea Tudor

ÎPS Teodosie, oprit de filtrul de poliție, în drum spre Peștera Sfântului Andrei

Saghin Cristian

Polițist doborât intenționat pe stradă de mașina a unui șofer violent

Saghin Cristian

Moeciu de Sus – Câteva pensiuni au fost mistuite de flăcări

Mihnea Tudor

Milionarul Ioan Niculae are COVID-19. Patronul Astrei, în stare gravă la ATI

Mihnea Tudor

Guvernul a aprobat Hotărârea privind Strategia de vaccinare anti-Covid-19. 70% din populaţie ar fi putea fi implicată

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »