Firea, epoca Tovarășei Academician de Renume Mondial a apus! Vlad Mixich: Medici și cercetători care pentru bani și putere sunt dispuși să distorsioneze realitatea

Firea, epoca Tovarășei Academician de Renume Mondial a apus! Vlad Mixich: Medici și cercetători care pentru bani și putere sunt dispuși să distorsioneze realitatea
Firea, epoca Tovarășei Academician de Renume Mondial a apus! Vlad Mixich: Medici și cercetători care pentru bani și putere sunt dispuși să distorsioneze realitatea

Dr. Vlad Mixich, expert în medicină, a publicat pe pagina sa de socializare o scurtă analiză a erorilor pe care le face Primăria generală, prin vocea (ne)autorizată a primarului Gabriela Firea, care se tot zbate să testeze bucureștenii, fără a avea nici o bază științifică a demersurilor sale. Practic, Mixich demască impostura care planează asupra oricăror acțiuni de testare anti-coronavirus fără girul Ministerului Sănătății și fără om bază știițifică de interpretare a rezultatelor, ceea ce face ca acestea să fie departe de orice valență științifică.

Iată ce a scris dr. Vlad Mixich pe facebook:

”Sunt puține lucruri mai nocive decât politicienii care calcă în picioare știința, crezând că și aici adevărul va fi sufocat de tupeu și de minciuni.
Este exact ceea ce face în continuare, din păcate, primarul Bucureștiului în chestiunea campaniilor de testare. Mai jos, colecția de declarații false din ultimele zile care sunt foarte ușor de demontat factual:

  • 1. 25 mai, Gabriela Firea: “Vor fi testați cu teste de tip anticorpi 10.500 locuitori ai Capitalei, selectați de INSP (Institutul Național de Sănătate Publică), într-un eșantion reprezentativ.”
    * sursa: pagina de FB Gabrielei Firea.

REALITATEA FACTUALĂ
26 mai, Institutul Național de Sănătate Publică, comunicat oficial: “Menționăm că INSP nu are nici un fel de implicare în derularea acestui studiu și nu deține date cu privire la persoanele ce urmează a fi testate. INSP a primit o singura solicitare din partea Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea stabilirii eșantionul necesar efectuării studiului, acesta fiind estimat de către specialiști noștri la un numar de 3448 de persoane”.
* sursa: pagina web INSP

  • 2. 27 mai, Gabriela Firea: “Proiectul se derulează în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul ‘Matei Balş’, acesta din urmă fiind responsabil de latura ştiinţifică a testării. Acest Institut a colaborat şi cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor.”
    * sursa: comunicat oficial al Primăriei București

REALITATEA FACTUALĂ
EPIET este, cum îi spune și numele, un program de training, un fellowship (o bursă adică) oferită de Centrul European pentru Controlul și Prevenția Bolilor prin care se oferă o educație de bază în epidemiologie, sănătate publică și microbiologie. EPIET nu stabilește modalități de eșantionare pentru că, simplu, este un program de training, un program de educare în epidemiologie.
* sursa: site-ul oficial al ECDC: ecdc.europa.eu

Mai mult, persoanele din echipa Primarului comunică public în același stil, mizând probabil pe naivitatea oamenilor. Amestecă voit informații despre cele două campanii de testare organizate de Primărie:

  1. Campania de testare prin RT-PCR, a cărei mare problemă este modalitatea de selecție a testaților: primul venit – primul servit. Este o metodă complet ne-științifică, după ureche și care invalidează automat orice rezultate ulterioare.
  2. Campania de testare pentru anticorpi, a cărei mare problemă este tipul de teste folosite (teste prin imunocromatografie) care dau o rată semnificativă de rezultate false (în special fals negative).

Să fie clar: testările pentru identificarea infecției coronavirus sunt foarte utile. Cu o condiție: să fie făcute corect, în momentul și contextul potrivit și folosind metodologiile științifce corecte! În caz contrar, ca să citez un coleg medic șocat la rându-i de ceea ce face Primăria Capitalei, mergem cu barca la arat și cu tractorul la pescuit.

Epoca Tovarășei Academician de Renume Mondial a apus. Și atunci s-au găsit, și se găsesc și astăzi, un număr de medici și de cercetători care pentru bani și putere sunt dispuși să distorsioneze realitatea.

Dar niciodată nu vor putea fi cumpărați TOȚI medicii, și TOȚI cercetătorii. Epoca Tovarășei a apus”, sunt explicațiile lui Vlad Mixich.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

testari fireateste bucurestitovarasa academicianVlad Mixich
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes