Firea îi cere Ioanei Mihăilă să dea explicații despre centrele de mari arși

Firea îi cere Ioanei Mihăilă să dea explicații despre centrele de mari arși
Firea îi cere Ioanei Mihăilă să dea explicații despre centrele de mari arși

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost somat, miercuri, de Gabriela Firea, de la tribuna Senatului, să dea detalii despre centrele de tratare a marilor arși care urmează să fie construite în Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara.

„În România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe. La nivel național există doar 21 de paturi pentru pacienți cu arsuri de complexitate medie, în unități funcționale de mari arși, dar nu există nici nu există un centru de tratare a marilor arși. Fondurile pentru construirea unor astfel de centre sunt asigurate dintr-un împrumut obținut de la Banca Mondială, orașele în care se vor realiza fiind București, Timișoara și Târgu-Mureș”, a spus Gabriela Firea.

Ea reamintește că, în martie 2021, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Monica Althamer, anunța că au fost finalizate fazele premergătoare de realizare a documentației necesare și vor începe lucrările propriu-zise de construire.

„Vă solicit să ne transmiteți informații actualizate privind stadiul în care se află aceste proiecte, pentru fiecare dintre cele trei orașe în care trebuie să fie construite, precum și etapele ce vor fi parcurse până la finalizarea lor.Vă solicit să ne spuneti dacă există o strategie de pregătire și perfecționare și în privința resurselor umane, respectiv a personalului medical ce urmează să muncească în aceste centre”, a spus Firea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

centre mari arsi explicatii gabriela firea ioana mihaila ministrul sanatatii ioana mihaila somata
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes