Firea și Tudorache, învinși, din nou, de Nicușor Dan. Construcțiile, interzise pe malul Lacului Floreasca

Firea și Tudorache, învinși, din nou, de Nicușor Dan. Contrucțiile, interzise pe malul Lacului Floreasca
Firea și Tudorache, învinși, din nou, de Nicușor Dan. Contrucțiile, interzise pe malul Lacului Floreasca

Nicuşor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei anunță că a mai câștigat un proces în favoarea bucureștenilor, după ce Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţia de construire emisă pe malul Lacului Floreasca (str. Moeciu nr. 1) şi PUZ Inel Median în ceea ce priveşte malul Lacului Floreasca, a anunţat

”Acţiunea a fost iniţiată de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco Civica, Asociaţia pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului şi Asociaţia Oraşul Verde împotriva Consiliului General, al Primăriei Generale, a Primarului Sectorului 1 şi a beneficiarilor autorizaţiei (dosar 8656/3/2020).

În anul 2013 Sorin Oprescu a propus şi Consiliul General a votat un PUZ pentru inelul median în zona de nord. A fost un pretext pentru a mări coeficienţii urbanistici pe mai multe terenuri adiacente, inclusiv pentru a transforma spaţii verzi în construibile. Fâşia de spaţiu verde de protecţie a Lacului Floreasca a fost redusă de la 50 m la 10 m pe unele porţiuni.

Schimbarea destinaţiei spaţiului verde, adică trecerea din spaţiu verde în construibil, este ilegală. Acesta a fost principalul motiv invocat de asociaţii.

Primarul Sectorului 1 a emis autorizaţie de construire la 10 metri de Lacul Floreasca în baza PUZ-ului.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, dar este executorie. Beneficiarii autorizaţiei trebuie să suspende imediat lucrările de construire.

Este procesul cu numărul 168 câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul in chestiuni de mediu, urbanism, constructii, patrimoniu construit”, a scris pe pagina sa deFacebook Nicuşor Dan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

constructii interzise pe malul lacului floreascalacul floreascanicusor danschimbare destinatie spatiu verde
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes