Economie

Firme închise, dacă nu respectă măsurile de protecţie

CNSU analizează posibilitatea ca „în curând” agenţii economici care nu vor respecta măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 să poată fi sancţionaţi cu suspendarea activităţii pentru o perioadă de 30 de zile şi recomandă firmelor, dar şi instituţiilor publice şi private ca în zonele unde rata de infectare cu COVID-19 este de 1,5 la o mie de locuitori sau mai mare să implementeze, în măsura în care se poate, munca de la domiciliu.

„Este în analiză posibilitatea implementării în curând a măsurii suspendării activităţii agenţilor care nu respectă reglementările, cel puţin 30 de zile de la momentul constatări abaterii”, a anunţat luni seară secretarul de stat din MAI Raed Arafat la finalul şedinţei în care Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a discutat situaţia epidemiologică şi evoluţia acesteia.

Arafat a anunţat, conform news.ro, că autorităţile recomandă agenţilor economici privaţi, dar şi instituţiilor publice care îşi desfăşară activitatea în zone care înregistrează o rată medie de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile să implementeze în măsura posibilităţilor, munca de la domiciliu.

„În zonele cu rata de infectare de 1,5 la mie recomandarea este ca toţi agenţii economici, inclusiv instituţiile publice şi private să ia în considerare munca la domiciliu şi unde nu se poate declararea programului. Acest lucru trebuie să devină o obligaţie la toate instituţiile din zonele în care incidenţa este de 1,5 sau mai mare la mia de locuri în ultimele 14 zile”, a adăugat Raed Arafat.

Alte știri de interes

Vehiculele şi containerele vor fi scanate și din mers de Poliția Transporturi – FOTO

Mihnea Tudor

Ancheta pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Cîțu: Ciolacu şi gaşca lui trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale

Saghin Cristian

Înscrieri la minut: Ministrul Economiei anunță numărul de IMM-uri care au aplicat pentru accesarea granturilor pentru capitalul de lucru

Mihnea Tudor

Florin Cîțu, propunere CURAJOASĂ pentru Marcel Ciolacu. Se poate ajunge în penal: ”Crimă cu premeditare!”

Saghin Cristian

Vacanțe în pandemie – Românii au salvat litoralul bulgăresc în acest sezon

Saghin Cristian

INS: Producţia industrială a scăzut în primele opt luni, ca serie brută, cu 13,7%, faţă de perioadă similară din 2019

Saghin Cristian

Tranzacţii record la bursă, după ce România a devenit Piaţă Emergentă

Mihnea Tudor

Ungaria produce Remdesivir pentru tratarea Covid-19

Gloria Pascu

8 miliarde de dolari pentru reactoarele centralei Nucleare de la Cernavodă. Acord semnat cu SUA

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »