International

Flavio Briatore, bolnav de Covid-19 şi internat în stare gravă în spital

Omul de afaceri italian Flavio Briatore, fost manager al echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault, se află de luni în spitalul San Raffaele din Milano, unde a fost internat în stare gravă, fiind bolnav de Covid-19, informează motorsport.com, care citează L’Espresso.

Deşi nu există vreo declaraţie oficială cu privire la starea sa, L’Espresso notează că starea lui este gravă, dar nu se află la terapie intensivă.

Boala lui Briatore vine în urma unei controverse tot mai mari în Italia, în legătură cu închiderea clubului său Billionaire din Porto Cervo, care a devenit un focar de virus. Aproximativ 60 de angajaţi ai clubului au avut rezultate pozitive în urma testelor recente, în timp ce Briatore însuşi a participat de curând la un meci de fotbal amical cu VIP-uri, între care antrenorul echipei Bologna, Sinisa Mihajlovici, testat şi el pozitiv pentru Sars-Cov-2.

În condiţiile în care autorităţile italiene se luptau din greu să închidă cluburile de noapte, care au devenit recent o sursă de răspândire a coronavirusului, Briatore şi-a exprimat furia pentru astfel de acţiuni.

„Inima mea plânge să vadă o economie măcelărită de oameni care nu au făcut niciodată nimic în viaţa lor”, a scris el, pe Facebook.

Briatore a devenit celebru în Formula 1 ca manger al echipelor care i-au făcut campioni mondiali pe Michael Schumacher şi Fernando Alonso, în prima parte a carierelor lor.

Schumacher a câştigat titlul mondial cu Benetton, în 1994 şi 1995, în timp Alonso a obţinut singurele sale două „coroane” mondiale cu echipa Renault, în 2005 şi 2006. El păstrează în continuare legături cu Alonso, a cărui carieră i-a vegheat-o.

Omul de afaceri italian a ieşit din F1 în circumstanţe controversate, după ce a fost găsit vinovat că a jucat un rol în aranjarea cursei de la Singapore, din 2008, când Nelson Piquet jr. s-a izbit în mod intenţionat de zidul de protecţie al pistei pentru a-l ajuta pe Alonso să câştige.

Iniţial, FIA i-a interzis să se mai implice în evenimente pe care le organizează, dar el a dus speţa în instanţă şi a răsturnat cu succes această pedeapsă.

Cu toate acestea, de atunci Briatore nu a mai dorit să se întoarcă la un rol în F1. De când a renunţat la sport, s-a concentrat pe construirea brandului său de cluburi şi restaurante Billionaire.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »