Florin Cîţu anunță revenirea la normalitate în trei etape

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că revenirea la normalitate va fi în trei etape, iar prima a început marţi, 1 iunie. Şeful Executivului a adăugat că următoarele măsuri vor fi luate la 1 iulie şi altele la 1 august.

„Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

Măsurile de relaxare a restricţiilor, adoptate săptămâna trecută de Guvern, sunt aplicate începând de marţi, 1 iunie.

Ele vizează, între altele, renunţarea la masca de protecţie în birourile unde lucrează cel mult cinci persoane, toate vaccinate, redeschiderea spaţiilor de joacă şi a piscinelor din interior. Totodată, creşte gradul de ocupare la hotelurile de pe litoral şi numărul de participanţi la evenimentele culturale sau artistice organizate în aer liber.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că persoanele care sunt vaccinate vor putea merge în cluburi, discoteci sau la festivaluri, urmând să prezinte la intrare dovada vaccinării, fie în format printat, fie electronic. Responsabilitatea de a verifica existenţ documentului revine organizatorului sau agentului economic, iar verificarea autenticităţii documentului va fi făcută de poliţişti, aleatoriu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

etape revenire la normalitate etape ridicare restrictii florin citu normalitate revenirea la normalitate
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes