Florin Cîţu: Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit. Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia Ministerul de Finanţe de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia naţională

Fostul premier Florin Cîţu arată, luni, într-o postare pe Facebook, că primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia Ministerul de Finanţe de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia naţională. El mai spune că liderul PSD, Marcel Ciolacu ”trebuie să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit, bineînţeles în timp ce pleacă de la guvernare”.

”MF-PSD confimă că Ciolacu şi PSD au minţit. Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia MF de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia naţională (deşi este evident dar se pare că instituţiile statului nu înţeleg). Iar cei responsabili să plătească. Este responsabilitatea PNL faţă de români. Ajunge!”, spune senatorul PNL. 

Florin Cîţu precizează: ”Ironic dar adevărat, tocmai datele publicate de MF-PSD îngroapă toată propaganda lui Cioalacu şi a găştii lui despre sănătatea financiară a României”.

”Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit. Bineînţeles în timp ce pleacă de la guvernare. A crescut premeditat deficitul bugetar. Atât faţă de estimarea iniţială dar şi faţă de cel din 2021. Creşterea deficitului bugetar a dus la creşterea inflaţiei, a dobânzilor şi a sumelor record împrumutate de la buget. TOATE aceastea înseamnă sărăcirea românilor azi dar şi în viitor”, spune Florin Cîţu. 

El menţionează că, ”dacă era responsabil Ciolacu folosea venitrule mai mari la buget de pe urmă inflaţiei, pe care tot politicile populiste ale PSD au alimentat-o, la REDUCEREA stocului de datorie publică. Dar atunci erau mai puţini bani pentru hoardele psd-iste abonate la bani publici”.

”Ciolacu a preferat sărăcirea românilor. Exact după reţeta mentorului său Dragnea. Doar pe vremea lui Dragnea -PSD am mai văzut o deteriorare a economiei în câteva luni fără niciun fel de perspectiva de îmbunătăţire în următorii ani. PSD-iştii iau o economie care funcţionează şi în 6 luni o DISTRUG. Datele publicate de MF-PSD săptămâna trecută arată că PSD a MINŢIT.

În 2022 MF-PSD a împrumutat mai mulţi bani, cu 14% mai mult, decât au fost împrumutaţi în 2021 deşi veniturile la buget, pe hârtie, au fost mai mari”, afirmă el.

Senatorul liberal mai scrie că ”în acelaşi timp, tot MF-PSD arată că dobânzile la care a împrumutat aceste sume au fost duble sau triple faţă de dobânzile la care ne împrumutam pentru a acoperi deficitul bugetar în perioada 2020-2021”.

”De o luna BNR lasă lichiditate în piaţă şi dobânzile au început să scadă. Ciudat că BNR lasă lichiditate în piaţă după ce a crescut estimarea pentru inflatie la final de an de la 13% la 16.3%. Dacă rata inflaţiei continuă să crească peste estimările BNR atunci este normal să spunem că politica BNR a dus la creşterea preţurilor”, mai precizează Cîţu. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolacu scuze citu pas a saracit romanii psd subminare economie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes