Florin Cîţu, despre pensiile speciale: Toate pensiile trec pe sistemul de contributivitate, acolo se va rezolva şi problema acelor disfuncţionalităţi

Florin Cîţu, despre pensiile speciale: Toate pensiile trec pe sistemul de constributivitate, acolo se va rezolva şi problema acelor disfuncţionalităţi. Sursa foto: PNL
Florin Cîţu, despre pensiile speciale: Toate pensiile trec pe sistemul de constributivitate, acolo se va rezolva şi problema acelor disfuncţionalităţi. Sursa foto: PNL

Florin Cîţu, preşedintele PNL a declarat, luni, întrebat dacă în noua sesiune parlamentară se va rezolva problema pensiilor speciale, că reforma pensiilor include toate pensiile, care vor trebui să treacă pe sistemul de constributivitate. ”Acolo, eu cred că se va rezolva şi problema acelor disfuncţionalităţi ale pensiilor speciale”, a arătat liderul PNL, precizând că o nouă lege a pensiilor trebuie să intre în vigoare în 2023.

Preşedintele PNL a arătat că reforma pensiilor include toate pensiile, care vor trebui să treacă pe sistemul de constributivitate.

”Acolo, eu cred că se va rezolva şi problema acelor disfuncţionalităţi ale pensiilor speciale. Trebuie, eu am spus sâmbătă (..) că până anul viitor trebuie să avem, în trimestrul unu din 2023, legea pensiilor în vigoare şi trimestrul doi din 2023, legea salarizării. Deci este mult de muncă la Ministerul Muncii în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu.

Cîţu a fost întrebat şi despre propunerea lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, care afirma de dimineaţă că Pilonul 2 de pensii ar trebui scos din plafonul de 9,4% negociat în PNRR.

”Dar nu cred că este, Pilonul 2 de pensii este o cheltuială de la buget care merge în altă parte, nu cred că este inclus în PNRR”, a spus Cîţu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre renegocierea PNRR în privinţa procentului alocat din PIB pentru pensii, să este trecut în acord o contribuţie la Pilonul II care poate să rămână în continuare, dar să nu fie prinsă în acest procent. ”Există soluţii tehnice”, a mai spus liderul PSD.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

contributivitate florin citu pensii speciale reforma pensiilor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes