Florin Cîţu este de acord cu plafonarea preţurilor, dar cu o condiție

Florin Cîţu este de acord cu plafonarea preţurilor, dar cu o condiție. Sursa foto: stiripescurt
Florin Cîţu este de acord cu plafonarea preţurilor, dar cu o condiție. Sursa foto: stiripescurt

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat că dacă Guvernul are în plan o plafonare a preţurilor, atunci ea trebuie făcută, de principiu, pentru toate preţurile, nu doar pentru alimentele de bază, cum preciza liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Vă spun foarte clar că nu s-a discutat. Nu s-a propus. (…) Dar dacă se ia o decizie şi Guvernul vine cu un program în care să plafonăm preţurile, eu aş spune să fie plafonate toate, nu doar câteva. Coşul de bază este pentru o anumită categorie, dar gândiţi-vă că la energie aşa am început şi apoi a fost pentru toată lumea. Dar dacă asta se va dori să mergem pe o plafonare a tuturor preţurilor. Soluţiile trebuie să vină de la Guvern. Aşteptăm soluţiile”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament, dacă au fost discuţii în coaliţie cu privire la plafonarea preţurilor sau cum ar dori PSD o raţionalizare pe o perioadă de 6 luni.

Întrebat dacă ar trebui să fie o plafonare a alimentelor de bază şi o limită de cumpărături, liderul PNL a răspuns: „Guvernul a spus că va veni cu o soluţie pentru perioada următoare şi cum vine cu ele atunci ne vom uita la ele”.

„Alimentele de bază înseamnă ceva pentru dvs şi altceva pentru mine. De aceea Guvernul trebuie să vină cu soluţia şi să ne spună dacă vrea să plafoneze preţurile. Dacă da, eu spun ca principiu, să le plafoneze pe toate”, a completat Cîţu.

Marcel Ciolacu a afirmat că o reducere a TVA nu ar avea impactul pe care şi-l doresc liderii coaliţiei. El a adăugat că PSD va aborda subiectul, la întrunirea coaliţiei de marţi seara, unei posibile plafonări a preţurilor la produsele de bază, cum ar fi zahăr, făină, ouă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conditii plafonare florin citu plafonare preturi solutii plafonare
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes