Florin Cîţu, la Matei Balş: Vă promit! Vinovaţii vor suporta consecinţele, indiferent de funcţie

Premierul Florin Cîţu a făcut sâmbătă o vizită la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, pentru a se asigura „că nu le lipseşte nimic celor care cercetează cauza incendiului şi că nu va exista pauză în această anchetă”. „Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Şi vă promit: vinovaţii vor suporta consecinţele, indiferent de funcţia pe care o au”, a transmis primul ministru la finalul vizitei.

Informaţia privind vizita prim-ministrului la spitalul unde vineri a avut loc un incendiu a fost făcută publică pe pagina de Facebook a lui Florin Cîţu.

”Am mers pentru a mă asigura că nu le lipseşte nimic celor care cercetează cauza incendiului şi că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede. Am discutat cu managerul institutului, Maria Niţescu, şi cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia «merge şi aşa» trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituţiile statului”, a scris prim-ministrul sâmbătă după amiază, pe Facebook.

Şeful Executivului afirmă că este nevoie de criterii de performanţă şi că va introduce astfel de criterii. El a făcut din nou referire la obligaţiile angajaţilor din sectorul bugetar.

”Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Şi vă promit: vinovaţii vor suporta consecinţele, indiferent de funcţia pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va şi materializa acest principiu”, a adăugat premierul în postarea de pe reţeaua socială.

Cinci pacienţi cu COVID-19 au murit vineri în urma incediului izbucnit la parterul unui pavilion al Institutului Matei Balş.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu matei bals consecinte citu bals vinovati bals vinovati incendiu bals
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes