Florin Cîţu, la un pas de a pierde șefia PNL. Decizia sa, anunțată în prima ședință de Birou Executiv

Florin Cîţu, la un pas de a pierde șefia PNL. Decizia sa, anunțată în prima ședință de Birou Executiv. Foto: arhiva
Florin Cîţu, la un pas de a pierde șefia PNL. Decizia sa, anunțată în prima ședință de Birou Executiv. Foto: arhiva

Florin Cîţu a declarat, întrebat vineri dacă va demisiona din PNL, în cazul în care va pierde şefia partidului în favoarea lui Nicolae Ciucă, faptul că este şi va rămâne liberal întotdeauna. El a mai spus că sâmbătă va avea loc un BEx al PNL şi ulterior va anunţa decizia sa. Dacă va pierde şi şefia Senatului, nu doar a formaţiunii, Cîţu a spus că va continua să apere principiile liberale pentru care a intrat în politică.

„Toate documentele care au venit la partid erau adresate preşedintelui partidului pentru solicitări de BPJ, de BPN, de Bex, în partid avem o regulă, eu voi respecta întotdeauna aceste reguli, atâta timp cât sunt la PNL preşedinte, şi am convocat conform regulilor din PNL Bex mâine, la ora 12.00, unde binenţeles voi anunţa mai multe lucruri, dar este regula din PNL”, a afirmat Cîţu, despre şedinţa convocată de aripa anti-Cîţu.

El a precizat că cererile de convocare BEx sunt adresate preşedintelui PNL, iar preşedintele PNL a convocat Bex mâine, la ora 12.00.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate, Cîţu a arătat că a discutat cu preşedinţii de filiale din ţară şi ştie că erau nemulţumiri, foarte multe care nu aveau legătură cu PNL.

„Am avut discuţia şi aseară cu primvicepreşedinţii şi, binenţeles, da, am fost vocal împotriva unor măsuri populistă care pun în pericol stabilitatea financiară a României, da, am spus că există acest risc al inflaţiei, de 10 la sută, şi care este astăzi aici. Guvernarea care nu este optimă nu o văd doar eu, o văd românii, şi o simt românii. Dobânzi care sunt peste 6%, sau peste 7&, inflaţie peste 10%, avem şomaj, sunt lucruri pe care cred că puteam să le facem mai bine şi nu au fost făcute mai bine”, a spus el.

Acesta a precizat că acesta este unul dintre motivele nemulţumirilor, un alt motiv invocat fiind programul Anghel Saligny.

„Acum, să invoci că eu nu vreau să pun în aplicare Anghel Saligny, când eu am riscat o guvernare şi postul de premier pentru a adopta Anghel Saligny este bizar. Nu este implementat de PNL, este implementat de Guvern, de ministrul Dezvoltării, acolo ar trebui să avem răspunsurilor, nu la conducerea partidului. Şi eu sunt dezamăgit de această situaţie, este o situaţie pe care greu o explic pentru că multe dintre discuţiile pe care le-am avut au legătură cu guvernarea, nu cu PNL”, a spus el.

Despre o demisie de la şefia partidului, Florin Cîţu a răspuns: ”Mâine (sâmbătă – n.r.) avem un BEx, voi anunţa şi decizia mea”.

„Sunt liberal şi voi rămâne liberal întotdeauna”, a adăugatt Florin Cîţu, în context.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu inlocuit demisie citu presedinte pnl
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes