Florin Cîțu: Niciodată nu s-au oprit companiile ca acum. Avem o criză mai mare decât crahul din 1929

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a avertizat, vineri seară, la un post tv, că, la nivel global, criza economică actuală este mai gravă decât Marele Crah din 1929.

El a avertizat că ”trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”.

”În primul rând că n-a mai existat o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este mai rău decât în criza economică din 1929. Este mai rău decât în timpul Marelui Crah din 1929″, a afirmat Florin Cîţu, la B1Tv.

Cea mai mare criză pe timp de pace

Să ştiţi că pe timp de pace nu s-a oprit niciodată economia aşa cum s-a oprit acum, niciodată nu s-au oprit companiile aşa cum s-au oprit acum. Vorbim de timp de pace, pe timp de pace este cea mai mare criză”, a adăugat Florin Cîţu.

Prăbuşirea Bursei de pe Wall Street („Marele Crah”) din toamna anului 1929 este considerată una din cauzele principale ale Marii Crize Economice din 1929-1933, care a provocat, printre altele, o creştere masivă a şomajului atât în SUA, cât şi în Europa.

Crahul de pe Wall Street din 1929 cunoscut și sub numele de Marele Crah sau Joia Neagră a început la sfârșitul lunii octombrie 1929 și a fost cel mai devastator crah bursier din istoria SUA dacă luăm în considerare durata și efectele sale. Crahul bursei de pe Wall Street a fost semnalul începutului unei perioade de 10 ani de criză economică, care a afectat țările occidentale industrializate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

crahul din 1929criza economicacriza pe timp de paceflorin citu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes