Florin Cîţu prevede o criză economică de proporţii, în condițiile creşterii dobânzilor

Florin Cîţu, fost ministru de Finanţe, a afirmat luni că îl îngrijorează creşterea dobânzilor, pentru că o creşterea a dobânzilor fără să reduci deficitul va antrena o spirală inflaţionistă care poate să ducă la o criză economică de proporţii. O altă îngrijorare a sa este legată de costurile generate de pandemie ”vom vedea peste o lună două exact care va fi costul”

”E greu să analizezi situaţia unui minister, eu aş analiza-o în 2022, pentru că în 2021 lucrurile erau deja aranjate”, a spus Cîţu la Parlament, întrebat cum comentează activitatea ministrului de Finanţe de la PSD, Adrian Câciu.

Florin Cîţu a spus că anul trecut a existat o performanţă. ”A fost mult mai bună decât ne aşteptam în ceea ce priveşte deficitul şi am arătat că poţi să reduci deficitul într-un an complicat, şi să ai şi creştere economică”.

Fostul premier a precizat că îl îngrijorează puţin creşterea dobânzilor, pentru că ”o creştere a dobânzilor fără să reduci deficitul va antrena o spirală inflaţionistă care poate să ducă la o criză economică de proporţii”.

”Personal, mă îngrijorează creşterea dobânzilor, în contextul creşterii preţurilor şi acest cocktail, dacă nu este bine gestionat, nu o să vedem o reducere a deficitului, s-ar putea să vedem o criză economică de proporţii”, a menţionat Cîţu.

Despre efectele în economie ale valului 5 al pandemiei, Cîţu a spus că trebuie să vedem care va fi rezultatul final.

”Dacă se menţine acest număr de 10.000 de cazuri pe zi, costul s-ar putea să fie foarte mare, şomajul tehnic, vom vedea peste o lună două exact care va fi costul”, a afirmat Florin Cîţu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu criza economica crestere dobanzi florin citu inflatie previziuni economice reducere deficit
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes