Florin Cîţu respinge ideea unui nou acord cu FMI ”atât timp cât PNL va fi la guvernare”

Florin Cîţu respinge ideea unui nou acord cu FMI ”atât timp cât PNL va fi la guvernare”. Sursa foto: stiripescurt
Florin Cîţu respinge ideea unui nou acord cu FMI ”atât timp cât PNL va fi la guvernare”. Sursa foto: stiripescurt

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat miercuri la Parlament că, atât timp cât Partidul Naţional Liberal va fi la guvernare, nu va exista un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

”Am văzut că sunt discuţii, nu ştiu exact, ideea este că ceea ce pot să le spun românilor este că, atât timp cât PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI”, a spus liderul PNL.

Florin Cîţu a continuat: ”Am demonstrat că ne putem finanţa în cele mai complicate condiţii, nu vom accepta un acord cu FMI, chiar dacă acesta se va face. (…) PNL nu susţine un acord cu FMI”.

Anterior, liderul liberalilor atrăsese atenția că puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă.

„Eu am spus de fiecare dată cui vrea să asculte că puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar, și atunci singurul mod prin care putem astăzi să îi ajutăm pe toți românii este acela de a reduce contribuțiile cu cinci puncte procentuale. Astfel, imediat, dar imediat ar intra mai mulți bani în buzunarele românilor și aceștia ar putea să folosească banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi, pentru ce doresc ei. Pe noi ne interesează o măsură care să meargă pentru toți românii”, a explicat Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acord fmiflorin citupnl la guvernareromania fmi
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes