Florin Cîțu se alătură campaniei „Vinerea Verde”. Își ia geaca și de duce pe jos la Guvern

Florin Cîțu se alătură campaniei „Vinerea Verde”. Își ia geaca și de duce pe jos la Guvern
Florin Cîțu se alătură campaniei „Vinerea Verde”. Își ia geaca și de duce pe jos la Guvern

Premierul României, Florin Cîțu a declarat că vineri va renunța la mașină și va merge pe jos până la Guvern. Întrebat de jurnaliști dacă va merge pe jos chiar dacă va ninge, premierul a oferit un răspuns surprinzător și amuzant. „Da, merg tot pe jos. Îmi iau o geaca. Merg pe jos de foarte multe ori. În timpul săptămânii, când vremea e frumoasă, merg pe jos. Așa voi merge și vineri, nu e ceva nou pentru mine”, spune Florin Cîțu.

Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a susținut miercuri o conferinţă de presă cu ocazia lansării Campaniei „Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!”, o iniţiativă care îşi doreşte să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară.

”Vinerea Verde este un program pe care îl lansăm, o iniţiativă cetăţenească pe care o lansăm astăzi la Ministerul Mediului datorită faptului că din ce în ce mai mult se constată această presiune asupra mediului înconjurător, presiune exercitată de fiecare cetăţean prin amprenta de carbon pe care o lăsăm cu toţii în urma noastră în activitatea noastră zilnică. Cea mai importantă parte a acestei amprentei de carbon vine din mobilitate şi în proporţie de peste 60% poluarea aerului din marile oraşe se datorează traficului şi nici Bucureşti, nici celelalte oraşe mari din ţară nu fac excepţie din acest punct de vedere. În mod tradiţional din păcate soluţia în România pentru decongestionarea traficului a fost crearea unor reţele suplimentare de drumuri prin care am crescut şi mai mult numărul de maşini care circulă în aceste oraşe”, a anunţat ministrul Mediului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

campania vinerea verde citu geaca geaca citu vinerea verde
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes