Florin Cîţu: Soluţia pentru reducerea inflaţiei este la BNR şi Ministerul de Finanţe controlat de PSD. Restul sunt poveşti şi scuze

Florin Cîţu a afirmat că înflaţia reprezintă prea mulţi bani care aleargă după prea puţine bunuri şi servicii, iar oferta de bani este controlată direct de BNR şi indirect de MF=PSD. „Soluţia pentru reducerea inflaţiei este la aceste două instituţii. Restul sunt poveşti şi scuze”, a adăugat liberalul.

„Inflaţia reprezintă prea mulţi bani care aleargă după prea puţine bunuri şi servicii. Atât. It is that simple! Oferta de bani este controlată direct de BNR şi indirect de MF=PSD (un deficit mare creşte oferta de bani şi inflaţia, de exemplu). Soluţia pentru reducerea inflaţiei este la aceste două instituţii. Restul sunt poveşti şi scuze. Dacă aceste două instituţii vor, pot să reducă inflaţia imediat. Dar inflaţie mică inseamnă imediat şi dobânzi mici şi poate pierde PSD comisionul? Asta să fie explicaţia?”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook. 

Fostul premier se mai întreabă „de ce nu vor aceste instituţii, BNR şi MF=PSD, să reducă inflaţia şi continuă să crească această taxă pe veniturile românilor?”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu bnr inflatie florin citu inflatie solutie inflatie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes