Florin Cîţu: Toţi avem idei, soluţii! Cum ar putea fi micșorat prețul carburanților

Varianta reducerii accizei pentru carburanţi este o soluție pe care fostul rpemier Florin Cîțu nu o exclude, însă este de părere că experţii ar trebui să spună dacă această reducere se va materializa într-un preţ mai mic la pompă. „Aş putea-o lua în calcul, bineînţeles”, a afirmat liderul PNL, întrebat despre posibilitatea reducerii accizei pentru carburanţi, în contextul în care preţul la pompă este de 7 lei.

Toţi avem idei, soluţii, dar e bine să fie structurate. Guvernul are toate cifrele, ştie exact cât este execuţia bugetară, ştie exact cât poate să mai întindă, în ce direcţie. Apoi, trebuie prioritizat, ce putem face cu aceşti bani. Noi spunem că trebuie investiţi. Dacă este spaţiu fiscal să reducem şi acciza la carburanţi, să facem şi alte măsuri care temporar ar ajuta, foarte bine. Dacă oricum preţul nu scade, cererea există, s-ar putea să vedem că reducerea accizei nu se transferă într-un preţ mai scăzut. Aici e nevoie de experţi, să calculeze, să ne spună dacă se va materializa într-un preţ mai mic la pompă. M-am uitat dimineaţă pe preţul petrolului. A crescut preţul barilului, urma să se vadă şi la pompă. Să vedem cum putem”, a declarat Florin Cîţu, luni la Parlament.

El a adăugat că Ministerul Finanţelor şi Banca centrală trebuie să colaboreze în vederea reducerii preţurilor.

„Atât timp cât cele două instituţii lucrează împreună, vom vedea preţuri mai mici în România. Eu zic că cel mai devreme în mai-iunie să vedem o scădere a inflaţiei. Cu curaj şi ambiţie, ar trebui să revenim sub 5% spre finalul anului”, a explicat Cîţu.

Chestionat când a făcut plinul la maşină ultima dată, liderul liberalilor a replicat: „Acum două weekend-uri. Nu ştiu dacă am făcut plinul de vreo trei sute de lei. Am făcut un drum până la Vâlcea şi înapoi. Cred că mai am ceva”.

Acesta a mai afirmat că ultima oară a fost la cumpărături şi a cumpărat puţine lucruri, iar la întrebarea cât costă o pâine, Cîţu a răspuns că „doi lei”.

„La cumpărături, ultima oară am cumpărat nişte paste şi nişte sos. Am luat lucruri foarte puţine. Nu iau aşa de multe lucruri deodată. A fost doar pentru o masă”, a explicat liderul PNL.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accizeaccize carburantflorin citupret carburantreducere accizereducere preturi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes