Florin Cîţu vrea înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei. ”Trebuie tăiate sursele de finanţare”

Florin Cîţu vrea înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei. ”Trebuie tăiate sursele de finanţare”. Sursă foto: stiripescurt
Florin Cîţu vrea înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei. ”Trebuie tăiate sursele de finanţare”. Sursă foto: stiripescurt

Florin Cîţu, liderul PNL, a afirmat, vineri, că sancţiunile impuse Rusiei nu vor avea efectul scontat, atâta timp cât nu sunt sancţiuni care să taie surse de finanţare din sectorul energie, gaze şi decontări financiare. ”Va fi complicat, pentru că Rusia are rezerve de 650 de miliarde aproape de dolari”, a transmis Ciţu, precizând că speră şi la alte măsuri.

”Se pare că strategia pe care a adoptat-o şi Comisia Europeană şi SUA este una în mai mulţi paşi. Eu cred că aceste sancţiuni nu vor avea efectul aşteptat de noi toţi, atâta timp cât nu sunt sancţiuni care să taie surse de finanţare din sectorul energie, gaze şi decontări financiare”, a declarat, vineri, Florin Cîţu.

Acesta a explicat că ”va fi complicat ”, atâta timp cât Rusia are rezerve de 650 de miliarde aproape de dolari, ceea ce înseamnă jumătate din PIB.

”Sunt rezerve foarte mari. Aşa cum văd eu restricţiile, Rusia nu va trebui să folosească acele rezerve pentru că are venituri din activităţi curente astăzi, venituri la nişte preşuri foarte mari. Sper să vedem şi alte sancţiuni”, a mai afirmat Cîţu.

Întrebat despre decuplarea Rusiei de la Sistemul Interbancar SWIFT, Cîţu a declarat: ”Eu credeam că s-a luat deja această măsură, cu cât întârziem, cresc veniturile Rusiei. Sunt decontări care se fac în special în energie, trebuie să fie o decizie politică dacă vrem cu adevărat să penalizăm acţiunile Rusiei în Ucraina”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

efect sanctiuniflorin citusanctiuni rusiasanctiuni severe
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes