Florin Iordache, candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Funcția este pe viață

Deputatul Florin Iordache făcând gesturi obscene în Parlament, propus președinte al Consiliului Legislativ
Deputatul Florin Iordache făcând gesturi obscene în Parlament, propus președinte al Consiliului Legislativ

Deputatul Florin Iordache, rămas în afara listei PSD pentru parlamentare, și-a depus, marți, candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ, funcție care nu are limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocată.

Marți se va vota pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului Legislativ, iar surse politice susțin că favorit este Florin Iordache. Consiliul Legislativ avizează toate legile depuse la Parlament, astfel încât cu Iordache va putea respinge eventualele proiecte care nu au girul PSD.

Numai legile penalilor

Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ ar însemna că efectiv numai legile penalilor vor obține avize favorabile din partea acestei instituții”, a explicat senatoarea USR Florina Presada.

La rândul ei, deputatul Ana Birchall a scris pe Facebook, la aflarea zvonului: ”Sper sa nu aiba tupeul sa isi depuna candidatura pentru Consiliul Legislativ!”

PSD și-a instalat deja doi oameni apropiați în conducerea Consiliului Legislativ. Este vorba despre fostul judecător CCR, Toni Greblă și fostul secretar de stat din Ministerul Justiției, Mariana Moț.

Funcție pe viață

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Șefii de aici, numiți prin votul senatorilor și deputaților, nu au o limita de mandat și nu există nici o procedura prin care să poată fi revocați. Deci, nu pot fi schimbați și pot rămâne în funcții până la sfârșitul vieții.

Fostul președinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar și s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol, arată recent Digi24. Potrivit declarației de avere, acesta a primit un salariu de 12.000 de lei pe luna.

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să între în dezbaterea celor două Camere.

Alături de Florin Iordache mai candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ fostul judecător constituțional Augustin Zegrean și  și Duli Ionuț Mazâlu, în prezent secretar general al Consiliului Legislativ.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

consiliul legislativ glorin iordache iordache conciliul legislativ
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes