Florin Piersic aniversare în mijlocul românilor de la Londra

Florin Piersic își sărbătorește ziua de naștere la Londra, în mijlocul românilor din Marea Britanie.

Peste 400 de persoane îl vor sărbători pe legendarul Florin Piersic la Londra. Pe 27 ianuarie, maestrul împlinește 84 de ani, iar anul acesta, cu prilejul zilei sale de naștere, le-a pregătit o surpriză frumoasă românilor din Marea Britanie: două evenimente excepționale, pe 2 februarie, la Leicester Square Theatre și la Soho Theatre.

Pe lângă numărul impresionant de români care s-au anunțat la evenimente, prezența maestrului la Londra mai primește un răspuns: publicul, la rândul său, i-a pregătit o surpriză. Este cea de-a treia întâlnire a celebrului actor cu românii din Marea Britanie (după vizita din 2009 și două spectacole sold out, în cadrul proiectului Povești spuse-n românește), dar este prima prin care își serbează ziua de naștere, iar emoția, de toate părțile, este la cote maxime.

“Ce poate fi mai minunat decât faptul o să ne îmbrățișăm și o să fim împreună? E un vis al meu.” le-a transmis actorul Florin Piersic românilor din Marea Britanie.

Cariera lui Florin Piersic

Florin Piersic a debutat în teatru, pe scena Teatrului Național din Bucuresti, în anul 1959, la doi ani după terminarea facultății, obținând chiar rolul principal în spectacolul Discipolul diavolului. A urmat o serie de roluri diverse, palmaresul îmbogățindu-i-se cu partituri actoricești în comedii, tragedii, drame și piese istorice. Memorabile sunt rolurile din producțiile Act venețian de Camil Petrescu, unde a avut-o parteneră pe Cezara Dafinescu, Oameni și șoareci de John Steinbeck, spectacol care s-a jucat în peste 1300 de reprezentații, sau Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey. După cum declară chiar el, unul dintre rolurile din teatru care l-au marcat a fost cel al lui Mîșkin din spectacolul Idiotul, după romanul cu același nume de Dostoievski.

Celebritatea i-a fost însă accentuată de seria de filme istorice de aventuri, din anii ’80, în care a interpretat personajul MărgelatuDrumul oaselor (1980), Trandafirul galben (1982), Misterele Bucureștilor (1983), Masca de argint (1985), Colierul de turcuoaze (1986), Totul se plătește (1987).

Pe lângă rolurile din film și teatru, Florin Piersic a avut ocazia să facă, timp de câteva decenii, divertisment TV de cea mai bună calitate. De-a lungul anilor, a interpretat nenumărate sketch-uri TV și scenete și a avut duete muzicale cu interpreți celebri de muzică populară sau ușoară. 

Pe 2 februarie 2020, la Londra, cu prilejul zilei sale de naștere, maestrul și publicul se vor bucura împreună în cadrul a două reprezentații: Nu-ntreba câți ani am – la Leicester Square Theatre și Florin Piersic Meet & Greet – la Soho Theatre.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Florin PiersicFlorin Piersic aniversare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes