Lifestyle Monden

Florin Piersic aniversare în mijlocul românilor de la Londra

Florin Piersic își sărbătorește ziua de naștere la Londra, în mijlocul românilor din Marea Britanie.

Peste 400 de persoane îl vor sărbători pe legendarul Florin Piersic la Londra. Pe 27 ianuarie, maestrul împlinește 84 de ani, iar anul acesta, cu prilejul zilei sale de naștere, le-a pregătit o surpriză frumoasă românilor din Marea Britanie: două evenimente excepționale, pe 2 februarie, la Leicester Square Theatre și la Soho Theatre.

Pe lângă numărul impresionant de români care s-au anunțat la evenimente, prezența maestrului la Londra mai primește un răspuns: publicul, la rândul său, i-a pregătit o surpriză. Este cea de-a treia întâlnire a celebrului actor cu românii din Marea Britanie (după vizita din 2009 și două spectacole sold out, în cadrul proiectului Povești spuse-n românește), dar este prima prin care își serbează ziua de naștere, iar emoția, de toate părțile, este la cote maxime.

„Ce poate fi mai minunat decât faptul o să ne îmbrățișăm și o să fim împreună? E un vis al meu.” le-a transmis actorul Florin Piersic românilor din Marea Britanie.

Cariera lui Florin Piersic

Florin Piersic a debutat în teatru, pe scena Teatrului Național din Bucuresti, în anul 1959, la doi ani după terminarea facultății, obținând chiar rolul principal în spectacolul Discipolul diavolului. A urmat o serie de roluri diverse, palmaresul îmbogățindu-i-se cu partituri actoricești în comedii, tragedii, drame și piese istorice. Memorabile sunt rolurile din producțiile Act venețian de Camil Petrescu, unde a avut-o parteneră pe Cezara Dafinescu, Oameni și șoareci de John Steinbeck, spectacol care s-a jucat în peste 1300 de reprezentații, sau Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey. După cum declară chiar el, unul dintre rolurile din teatru care l-au marcat a fost cel al lui Mîșkin din spectacolul Idiotul, după romanul cu același nume de Dostoievski.

Celebritatea i-a fost însă accentuată de seria de filme istorice de aventuri, din anii ’80, în care a interpretat personajul MărgelatuDrumul oaselor (1980), Trandafirul galben (1982), Misterele Bucureștilor (1983), Masca de argint (1985), Colierul de turcuoaze (1986), Totul se plătește (1987).

Pe lângă rolurile din film și teatru, Florin Piersic a avut ocazia să facă, timp de câteva decenii, divertisment TV de cea mai bună calitate. De-a lungul anilor, a interpretat nenumărate sketch-uri TV și scenete și a avut duete muzicale cu interpreți celebri de muzică populară sau ușoară. 

Pe 2 februarie 2020, la Londra, cu prilejul zilei sale de naștere, maestrul și publicul se vor bucura împreună în cadrul a două reprezentații: Nu-ntreba câți ani am – la Leicester Square Theatre și Florin Piersic Meet & Greet – la Soho Theatre.

Alte știri de interes

Cât de utilă e ordonanța care blochează bătrânii în casă? NC Munteanu, despre ”MOȘOTÂRCI ȘI BOȘOTÂRCE”

Mihnea Tudor

Vulpița în serial la Antena 1 – cât mai durează? Ce spun membrii CNA

Mihnea Tudor

Canabisul elimină complet cancerul pancreatic – concluzia unei universități celebre în lume

Mihnea Tudor

Shakira și J. Lo | Show total la Super Bowl 2020 – VIDEO

Gloria Pascu

Bordea – Stand-up Comedy | Banii Vorbesc

Gloria Pascu

Micutzu Stand-up Comedy | Pacea mondială și babe nebune

Mihnea Tudor

Maneaua lu Greta – Iulian Universalu’ şi Stivăn Quasaru’. Noua senzație pe internet

Mihnea Tudor

ZILE LIBERE în 2020 și MINIVACANȚELE românilor

Mihnea Tudor

Cățelușă cu două săgeți în ea de la un vânător fără inimă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »