Lifestyle Monden

Florin Piersic aniversare în mijlocul românilor de la Londra

Florin Piersic își sărbătorește ziua de naștere la Londra, în mijlocul românilor din Marea Britanie.

Peste 400 de persoane îl vor sărbători pe legendarul Florin Piersic la Londra. Pe 27 ianuarie, maestrul împlinește 84 de ani, iar anul acesta, cu prilejul zilei sale de naștere, le-a pregătit o surpriză frumoasă românilor din Marea Britanie: două evenimente excepționale, pe 2 februarie, la Leicester Square Theatre și la Soho Theatre.

Pe lângă numărul impresionant de români care s-au anunțat la evenimente, prezența maestrului la Londra mai primește un răspuns: publicul, la rândul său, i-a pregătit o surpriză. Este cea de-a treia întâlnire a celebrului actor cu românii din Marea Britanie (după vizita din 2009 și două spectacole sold out, în cadrul proiectului Povești spuse-n românește), dar este prima prin care își serbează ziua de naștere, iar emoția, de toate părțile, este la cote maxime.

„Ce poate fi mai minunat decât faptul o să ne îmbrățișăm și o să fim împreună? E un vis al meu.” le-a transmis actorul Florin Piersic românilor din Marea Britanie.

Cariera lui Florin Piersic

Florin Piersic a debutat în teatru, pe scena Teatrului Național din Bucuresti, în anul 1959, la doi ani după terminarea facultății, obținând chiar rolul principal în spectacolul Discipolul diavolului. A urmat o serie de roluri diverse, palmaresul îmbogățindu-i-se cu partituri actoricești în comedii, tragedii, drame și piese istorice. Memorabile sunt rolurile din producțiile Act venețian de Camil Petrescu, unde a avut-o parteneră pe Cezara Dafinescu, Oameni și șoareci de John Steinbeck, spectacol care s-a jucat în peste 1300 de reprezentații, sau Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey. După cum declară chiar el, unul dintre rolurile din teatru care l-au marcat a fost cel al lui Mîșkin din spectacolul Idiotul, după romanul cu același nume de Dostoievski.

Celebritatea i-a fost însă accentuată de seria de filme istorice de aventuri, din anii ’80, în care a interpretat personajul MărgelatuDrumul oaselor (1980), Trandafirul galben (1982), Misterele Bucureștilor (1983), Masca de argint (1985), Colierul de turcuoaze (1986), Totul se plătește (1987).

Pe lângă rolurile din film și teatru, Florin Piersic a avut ocazia să facă, timp de câteva decenii, divertisment TV de cea mai bună calitate. De-a lungul anilor, a interpretat nenumărate sketch-uri TV și scenete și a avut duete muzicale cu interpreți celebri de muzică populară sau ușoară. 

Pe 2 februarie 2020, la Londra, cu prilejul zilei sale de naștere, maestrul și publicul se vor bucura împreună în cadrul a două reprezentații: Nu-ntreba câți ani am – la Leicester Square Theatre și Florin Piersic Meet & Greet – la Soho Theatre.

Alte știri de interes

Actrița Ecaterina Ladin, din Las Fierbinți, va fi mămică a doua oară

Gloria Pascu

Cronica Cârcotașilor scoasă din grilă? Reacția ”elegantă” a lui Șerban Huidu

Mihnea Tudor

Cartea Recordurilor – Cele mai lungi picioare din lume: Nu găsesc niciodată haine potrivite – FOTO

Mihnea Tudor

Mihai Petre a plecat. Alexandra Dinu, în juriul emisiunii „Românii au talent”

Gloria Pascu

Walter și Raluca Zenga divorțează după 14 ani de mariaj

Mihnea Tudor

Elena Udrea a lămurit celebrul gest cu degetul la nas, făcut în Parlament

Mihnea Tudor

Kenzo Takada, creatorul brandului KENZO, a murit

Mihnea Tudor

Noi acum înseamnă trei! Mesajul lui Smiley şi Gina Pistol – VIDEO

Gloria Pascu

James Cameron a încheiat filmările pentru „Avatar 2”

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »