Florin Roman bătut de Dan Vîlceanu: L-a agresat la ieşirea din sala de plen, cu o lovitură cu genunchiul în zona nasului

Deputatul PNL Florin Roman susţine marţi, într-o postare pe Facebook, că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de plen, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului. El a povestit că Vîlceanu a încercat să îl muşte şi l-a prins de gât. Roman anunţă că va depune solicitare de sancţionare a deputatului, pentru lovire şi va depune plângere penală împotriva acestuia.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacţionat, afirmând că ”violenţa fizică este de neacceptat”, mai ales în Parlament şi apreciază că atacul asupra lui Florin Roman ”arată măsura unei lipse de caracter şi conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu”.

Florin Roman a declarat la Digi24 despre altercaţia din plen că i-a făcut un reproş deputatului Dan Vîlceanu privind prezenţa acestuia în băncile care aparţin Partidului Naţional Liberal, în condiţiile în care este deputat neafiliat.

”I-am spus că încalcă Regulamentului şi a izbucnit o altercaţie verbală, după care deputatul neafiliat a avut un comportament golănesc, practic, dacă vă uitaţi pe camere, sare peste bancă, mă prinde în zona gâtului, mă invită afară din plen la bătaie – vă citez din ce a spus domnul Vîlceanu. Pe parcurs, am încercat să îl liniştesc, să îi spun că se face de ruşine, iar aici afară, sub această cameră, a încercat să mă muşte, m-am ferit şi în acel moment mi-a aplicat o lovitură cu genunchiul în zona nasului”, a povestit Florin Roman.

Liberalul mai spune că agresiunea a început în momentul în care Vîlceanu l-a împins în afara sălii.

Întrebat ce i-a reproşat Vîlceanu, Florin Roman a răspuns: ”Nu ştiu şi nici nu mă interesează. Singurul lucru care mă interesează este că un deputat îşi permite să agreseze un alt deputat în Parlamentul României”.

Florin Roman a mai declarat că a cerut deja oficial conducerii Camerei să îi pună la dispoziţie imaginile cu momentul agresiunii. ”Am rugat colegii să pregătească formularul pentru a-l depune la Biroul Permanent”, a spus Roman.

El a mai afirmat că legea îi permite să depună plângere penală împotriva unui ”deputat bătăuş şi a unui golan”.

Un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată

”Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproşat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câţi primari au plecat la Călăraşi. A urmat o altercaţie verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieşirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Liberalul precizează că ”a evitat orice ripostă, pentru că respectă mandatul de parlamentar”.

”În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancţionare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, precizează Florin Roman.

Vîlceanu a fost exclus din grupul PNL anul trecut, după ce a semnat sesizarea formulată de Forţa Dreptei şi USR la Curtea Constituţională pe proiectul de lege privind măsurile fiscale, pentru care Guvernul îşi asumase răspunderea în Parlament.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Dan Vilceanudan vilceanu bataieflorin romanflorin roman batut
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes