Florin Roman: Luni va demara procedura de revocare a Avocatului Poporului. Renate Weber acuzată de ”cinism”

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a anunțat că luni, 22 iunie, va fi demarată în Parlament procedura de revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber, întrucât a invoca neconstituționalitatea legii privind impozitarea pensiilor speciale pe motiv de discriminare “înseamnă cinism, în condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție”.

”Luni vom demara procedurile de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimțite! Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva…poporului român, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității.

A invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimtite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”

Florin Roman, deputat PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să analizeze posibilitatea demiterii Avocatului Poporului, Renate Weber, în contextul în care aceasta a atacat joi la CCR legea privind impozitarea pensiilor speciale.

“Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei și au pus în pericol sănătatea prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat ca fiind prietenul PSD, Avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7 mii de lei. (…) Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului”, a declarat premierul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avocatul poporuluidemitere avocatul poporuluiflorin romanRenate Weber
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes