Foarte mulți pacienți Covid, recuperați, dezvoltă alte afecțiuni cronice, iar unul din opt moare

Un studiu recent finalizat a constatat că unul din opt dintre pacienții recuperați de Covid-19 moare în termen de 140 de zile, în a treia readmisie în spital.

Din 47.780 de persoane externate din spital în primul val, 29,4% au revenit în mai puțin de cinci luni, iar dintre aceștia 12,3% au murit, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Leicester și Oficiul pentru Statistică Națională (ONS), relatează The Sun.

Efectele pe termen lung ale Covid-19 pot însemna ca supraviețuitorii să dezvolte probleme cardiace, diabet și afecțiuni cronice ale ficatului și rinichilor.

Kamlesh Kamlesh, autorul studiului și profesor de diabet de îngrijire primară și medicină vasculară la Universitatea Leicester, a declarat că este „cel mai mare studiu al persoanelor externate din spital după ce au fost internați cu Covid”.

Prof. Khunti a spus că a fost surprins să vadă că pacienții sunt readmiși la spital cu un diagnostic diferit și mulți au dezvoltat și alte complicații.

El a adăugat: „Nu știm dacă se datorează faptului că Covid a distrus celulele beta care produc insulina și aveau diabet de tip 1 sau dacă acesta provoacă rezistență la insulină și dezvoltă tipul 2, dar vedem aceste noi diagnostice surprinzătoare de diabet.”

Această ultimă cercetare ar putea însemna că adevăratul număr de morți poate fi mai mare, dacă pacienții care supraviețuiesc coronavirusului se întorc la spital cu probleme grave de sănătate câteva
luni mai târziu.

Profesorul Khunti a declarat pentru The Daily Telegraph: „Oamenii par să plece acasă, suferind de efecte pe termen lung, întorcându-se în spital și apoi să moară. Vedem că aproape 30 la sută sunt reinternați și asta reprezintă o mulțime de oameni. Numărul lor este prea de mare!”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

boli asociate covidcovid diabetpacienti covidreadmisie spitalsupravietuire covid
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes