Educatie

Focar cu tulpina britanică la o școală din București. Sorin Cîmpeanu: Situația este fără îndoială îngrijorătoare

Focar cu tulpina britanică la o școală din București. Sorin Cîmpeanu: Situația este fără îndoială îngrijorătoare
Focar cu tulpina britanică la o școală din București. Sorin Cîmpeanu: Situația este fără îndoială îngrijorătoareq

Un profesor a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus, la Şcoala 28 din Bucureşti, iar 9 din cei 10 contacţi ai săi fiind pozitivi la testul TR-PCR, situație față de care Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunțat că specialiştii DSP, INSP şi ai Ministerului Sănătăţii au în atenţie situaţia. ”Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”, afirmă ministrul, precizând că o decizie privind şcolile va fi luată în 2 februarie.

”Specialiştii din DSP, INSP şi Ministerul Sănătăţii au în atenţie această situaţie, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni şi Grupul tehnico-ştiinţific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderii şcolii. Partea de secvenţierea genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenţie cu prioritate această situaţie din Şcoala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a declarat, duminică, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la Digi 24.

Întrebat ce se întâmplă cu deschiderea şcolilor, ministrul a precizat că ”interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”.

Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează, cei întreptăţiţi cu competenţă în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a mai declarat ministrul.

Mesaj pentru părinți

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu se ia în calcul un scenariu hibrid pentru redeschiderea şcolilor, întrucât acesta a fost ineficient.

”Scenariile anunţate exclud această posibilitate a scenariului hibrid. Acest scenariu hibrid s-a dovedit ineficient din perspectivă educaţională. Scenariile anunţate rămân aceleaşi, sub rezerva analizei evoluţiei epidemiologice, mai ales cu privire la această nouă tulpină”, a mai precizat ministrul.

Acesta a transmis şi un mesaj părinţilor îngrijoraţi de apariţia noii tulpini în condiţiile redeschiderii şcolilor: ”Îngrijorarea este normală şi sunt absolut convins că analiza (…) va risipi aceste întrebări fireşti pe care le are fiecare părinte”.

Ministrul educaţiei s-a arătat convins că rata de infectare va fi apreciată într-o manieră foarte responsabilă, în momentul în care se va lua decizia finală cu privire la deschiderea şcolilor.

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul lucrează la o şcaolă din Bucureşti, iar unitatea a fost închisă şi va fi dezinfectată în cursul zilei de luni.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

1 Martie: Cîmpeanu, sfaturi complete despre oferirea de mărţişoare de către elevi

Mihnea Tudor

În Ialomiţa, COVID-ul face prăpăd: 7 școli în scenariul roșu și 40 în scenariul galben. Mii de copii învață online

Daniela Arnăutu

Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti dorește ca părinții elevilor să-și dea acordul pentru orele de educaţie sexuală

Daniela Arnăutu

Sorin Cîmpeanu a dat liber la flori și mărțișoare în școli

Daniela Arnăutu

Cîmpeanu anunță că luni se va anunţa decizia privind organizarea centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ

Daniela Arnăutu

Cîmpeanu trimite Corpul de Control la Inspectoratul Școlar București. Vezi de ce a luat această decizie

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »