Focar de Covid-19 la Spitalul Galați: Mai multe cadre medicale, depistate pozitiv

Cel puțin de 11 cadre medicale de la Spitalul Județean din Galați au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Din primele informații, ar fi vorba despre un medic rezident, opt asistente și două îngrijitoare din această unitate. Conform B1Tv, angajații depistați pozitiv la Covid-19 lucrau la diferite secţii ale spitalului din Galați.

Este vorba despre secțiile Cardiologie, Urologie, Oncologie şi despre Unitatea de Primiri Urgenţe. În acest moment, colegii celor infectați sunt testați, iar rezultatele vor fi comunicate în curând.

Reprezentanții spitalului au afirmat că toate cadrele medicale pozitive la noua maladie nu s-au infectat între ele, ci au luat virusul din surse aflate în exteriorul spitalului.

Spitalul Judeţean din Galaţi, acolo unde au fost depistate ca fiind infectate cele 11 cadre medicale, a fost unitate Covid până la 1 iulie. În ultimele două zile, unitatea a primit pacienţi cu alte probleme medicale, iar bolnavii de Covid-19 au fost internaţi într-un spaţiu amenajat în clădirea ambulatoriului.

Toţi pacienţii care ajung la spitalul gălăţean sunt testaţi. Galațiul este unul dintre județele cele mai grav afectate de pandemia de coronavirus. De la startul epidemiei în România, peste 900 de oameni din această zonă au fost depistați pozitiv.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

focar covid galati spitalul judetean galati
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes