Focuri de armă în clădirea Congresului SUA. Primele victime. Forțele de ordine sunt cu arma în mână – VIDEO

Media americane relatează că cel puţin o persoană a fost rănită de glonţ în asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Congresului SUA. O femeie a fost împușcată în gât și se află în stare critică, în cursul asedierii Congresului SUA de către susținătorii lui Donald Trump în ceea ce o parte din presa americană numește „lovitură de stat”.

În imagini difuzate de postul MSNBC putea fi văzută o femeie care este transportată pe targă, cu o hemoragie puternică, în timp ce mai mulţi congresmeni puteau fi auziţi strigând “s-a tras!”, iar membri ai serviciilor de securitate ale Capitoliului şi-au scos armele în sala de plen a Camerei Reprezentanţilor.

Strigăte și zgomote puternice au creat teamă în rândul congresmanilor și personalului angajat. S-au spart uși și geamuri. Cei care nu au reușit să se evacueze s-au baricadat în sala mare a Congresului.

Forţele de poliţie şi-au scos armele miercuri în incinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite, în faţa manifestanţilor pro-Trump care au încercat să pătrundă în sala de şedinţe, a raportat congresmanul Dan Kildee.

“Gărzile de securitate şi poliţiştii de la Capitoliu şi-au scos armele în timp ce partizanii lui Donald Trump încercau să forţeze trecerea”, a scris Dan Kildee pe Twitter. “Am primit consemnul să ne întindem pe jos şi să ne punem masca de gaze”, a adăugat el.

Trump le-a transmis protestatarilor care au pătruns în Capitoliu “Fără violenţă!”. Poliţia Capitoliului a cerut întăriri pe măsură ce demonstranţii au pătruns în clădire. Protestatarii au ajuns pe balcon, cu steaguri şi au strigat “SUA” şi “Stop furtului”, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt al Department of Homeland Security a spus că membrii Serviciului Secret şi al Serviciului de protecţie Federal sunt pregătiţi să ofere asistenţă.

VIDEO

Ministerul Apărării nu a decis încă dacă să trimită Garda Naţională pentru a sprijini forţele de ordine locală, scrie news.ro. Cei care au intrat în clădire au încălcat legile federale şi ar putea fi puşi sub acuzare.

Poliţia Capitoliului i-a reţinut pe câţiva dintre protestatari pe măsură ce continuau să pătrundă în clădire. Unii demonstranţi au ajuns până în sala Senatului, căţărându-se pe ziduri, moment în care poliţiştii au scos armele.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE.

Toți senatorii au fost evacuați de urgență.

Lovitură de stat!

Mai mulți congresmani republicani îl acuză pe Trump de o încercare de lovitură de stat. Printre ei este și un susținător înfocat al președintelui în exercițiu – Mike Gallagher – acesta i-a cerut președintelui să pună capăt haosului care are în loc în aceste momente în DC. „Este gata. Alegerile s-au terminat. Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Gallagher.

Republicanul Adam Kinzinger, membru al Camerei Reprezentanților, a scris un mesaj pe Twitter în care susține că intrarea cu forța în clădirea Capitolului este „o încercare de lovitură de stat.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

armata americanafocuri de armastare de asediu suasustinatori pro trumpvictime capitoliuvictime sua
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes