Fost membru US Navy SEAL, care a dezertat din armata americană în 2019, ucis în luptă în Ucraina

Un fost membru US Navy SEAL, Daniel W. Swift, care a dezertat din armata americană în urmă cu patru ani, a fost ucis în luptă, în Ucraina, anunţă Marina americană (US Navy), relatează CNN.

Daniel W. Swift, un operator special de război clasa !, a fost ucis miercuri în Ucraina, precizează în acest comunicat Marina americană.

El a dezertat din armata americană la 11 martie 2019.

Marina americană nu precizează cum a ajuns fostul militar de elită să lupte în Ucraina.

”Nu putem specula de ca se afla fostul marinar în Ucraina”, declară US Navy.

Lui Swift i s-a retras însemnul militar al unităţii sale de elită – tridentul -, anunţă un oficial din Marina americană, o măsură dură, după ce un Comitet de Examinare Trident stabileşte că un marinar nu mai îndeplineşte cerinţele de a fi un membru Navy SEAL.

Departamentul de Stat american a confirmat moartea recentă a unui cetăţean american în luptă în Ucraina, însă nu a făcut alte precizări.

”Ne aflăm în contact cu familia sa şi oferim toată asistenţa consulară necesatră”, declară un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

”Din respect faţă de viaţa privată a familiei, în această perioadă dificilă, nu avem nimic altceva de adăugat”, declară el.

Swift a intrat în Marina americană în 2005 şi şi-a încheiat formarea în Navy SEAL în 2006, potrivit dosarului său, prezentat de Marină.

În timpul serviciului militar, el a fost recompensat şi decorat pentru servicii în Irak şi Afganistan.

În dosaerul său apare o întrerupere neexplicată a serviciului, de la începutul lui 2014 şi până la sfârşitul lui 2015.

Ultima sa detaşare a fost în cadrul West Coast Special Warfare Unit şi a început în august 2016.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

american ucis crime rusia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes