Fostul ministru Cristian Diaconescu s-a ales cu plângere penală din partea propriului partid

Fostul ministru Cristian Diaconescu s-a ales cu plângere penală din partea propriului partid. Sursa foto: PMP/facebook
Fostul ministru Cristian Diaconescu s-a ales cu plângere penală din partea propriului partid. Sursa foto: PMP/facebook

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Cristian Diaconescu pentru fals în declaraţii, pentru că-şi arogă în continuare funcţia de preşedinte al formaţiunii, deşi a fost înlocuit la Congres.

”Deşi membrii PMP au ales, în cadrul Congresului din 19 februarie a.c., în mod statutar şi cu majoritate de voturi, o nouă conducere şi, implicit, un nou preşedinte al PMP, domnul Cristian Diaconescu continuă să îşi aroge funcţia de preşedinte al partidului. Acesta se prezintă în continuare drept preşedinte al PMP în demersuri oficiale către instituţii publice, în comunicarea publică, în postările de pe social media, dar şi în cadrul unor întruniri în interiorul partidului”, au transmis, marţi, reprezentanţii PMP:

Potrivit acestora, organismul suprem de conducere al PMP, care exprimă voinţa democratică a partidului, este Congresul, iar hotărârile sale intră în vigoare din momentul adoptării lor.

”Hotărârea Congresului PMP din data de 19 februarie 2022 prin care a fost aleasă noua conducere a formaţiunii rămâne în vigoare, chiar şi în cazul în care aceasta este atacată în instanţă. PMP îşi desfăşoară activitatea potrivit prevederilor legale şi statutare ce guvernează activitatea partidelor în România şi este condus de persoanele şi organismele de conducere alese la congres”, a mai transmis formaţiunea.

Partidul Mişcarea Populară a trecut printr-o ruptură, după ce o parte a conducerii partidului a convocat, în 13 ianuarie, un Colegiu Naţional în care a stabilit un Congres pentru alegerea unei noi conduceri.

Cristian Diaconescu a anunţat că nu recunoaşte decizia, afirmând că este ilegală. Congresul a avut loc, Eugen Tomac fiind ales preşedinte.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cristian diaconescucristian diaconescu plangere penaladiaconescu plangereplangere pmp
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes