Fostul primar Catălin Cherecheş, reținut în Germania

Catalin Chereches
Catalin Chereches

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania.

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă, marţi seară, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, pe numele căruia instanţa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

”În continuare, se derulează activităţi procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în ţară”, au mai transmis poliţiştii.

Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, vineri, la ora 7.49, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rud

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

catalin cherecheschereches arestatchereches inchisoarechereches prins
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes