Franța: Convoaiele libertăţii au ajuns pe Champs-Elysees și au fost întâmpinate cu gaze lacrimogene

Proteste la Paris, convoaiele libertatii. Sursa foto: captura video
Proteste la Paris, convoaiele libertatii. Sursa foto: captura video

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii împotriva certificatului verde, ale căror convoaie au reuşit să ajungă, sâmbătă după-amiază, pe bulevardul Champs-Élysées din Paris.

Potrivit AFP, autorităţile vor să prevină orice blocaj al capitalei şi au dislocat 7.200 de poliţişti şi jandarmi, care au dat amenzi “pentru participarea la o demonstraţie neautorizată” sau au efectuat simple verificări la porţile Parisului, încetinind traficul.

Mişcarea s-a format pe modelul mobilizării din Canada care paralizează Ottawa. Reuneşte oponenţii certificatului verde, dar şi manifestanţi cu revendicări sociale, care se revoltă faţă de puterea de cumpărare şi costul energiei.

Sâmbătă, în jurul orei 14:00 (13:00 GMT), peste o sută de vehicule au ajuns pe bulevardul Champs-Elysées, scandând “libertate”, înainte ca poliţia să intervină pentru a evacua locul Arcului de Triumf, apoi bulevardul.

Cincisprezece persoane au fost arestate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

convoaiele libertatiimanifestatii parisproteste frantaproteste paris
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes