Franța modifică limita de vârstă pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Ministrul francez al Sănătății a anunțat că persoanele cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani care au comorbidități pot fi vaccinate cu serul anti-COVID-19 de la AstraZeneca. El s-a delimitat astfel de poziția inițială a Parisului, conform căreia acest vaccin putea fi folosit numai la cei cu vârste mai mici de 65 de ani.

Când vaccinul AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare la nivelul Uniunii Europene, Franța a decis să îl folosească doar la persoanele eligibile cu vârste mai mici de 65 de ani, în condițiile în care datele studiilor clinice la grupe de vârste mai înaintate erau limitate.

Președintele francez Emmanuel Macron a fost citat spunându-le jurnaliștilor că vaccinul AstraZeneca este „cvasi-eficient” la persoanele cu vârste peste 65 de ani. Declarația a plasat Franța în contrast cu Marea Britanie, prima țară care l-a aprobat și care i-a dat undă verde pentru toate categoriile de vârstă.

Într-o declarație făcută pentru postul de televiziune BFMTV, ministrul Olivier Veran a declarat: „Oricine cu vârstă de 50 (de ani, n.r.) sau mai mare care este afectat de comorbidități poate primi vaccinul AstraZeneca, inclusiv cei între 65 și 74 de ani.”

Olivier Veran a precizat că persoanele cu vârste de 75 de ani sau mai mari vor continua să primească doar doze din vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

astrazenecavaccin astrazenecavarsta vaccinare astra zeneca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes