Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani
Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

Legenda fotbalului german Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani, a confirmat familia sa.

O icoană a jocului german, fostul fundaș central a câștigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor, ridicând trofeul în 1974 când era căpitan al Germaniei de Vest, iar în 1990 ca antrenor al țării sale.

El rămâne considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai buni jucători care au șiret o pereche de ghete și este unul dintre cei trei bărbați care au câștigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor. Brazilianul Mario Zagallo și francezul Didier Deschamps au reușit, de asemenea, această performanță.

Beckenbauer a început ca mijlocaș, dar și-a făcut un nume ca fundaș central și a fost probabil unul dintre primii apărători care au jucat mingea cu mare precizie.

Pe lângă munca sa cu Germania, fostul star al lui Bayern Munchen a câștigat de trei ori Cupa Europei cu giganții bavarez. De asemenea, a câștigat Bundesliga de patru ori ca jucător și o dată ca antrenor și a condus și Bayern la Cupa UEFA în 1996.

A câștigat de două ori Balonul de Aur ca jucător.

El s-a luptat cu probleme grave de sănătate în ultimii ani, confruntându-se cu o problemă cardiacă, o infracțiune oculară și Parkinson, împreună cu demența.

Beckenbauer a condus Bayern și a fost director sportiv la Marsilia, după șase ani în Germania.

În timpul unei cariere glorioase de jucător, el a trecut și pe la New York Cosmos și Hamburg.

El a fost investigat pe fondul acuzațiilor de corupție și, în 2014, a primit o interdicție de 90 de zile pentru că nu a ajutat o anchetă privind corupția în jurul proceselor de licitație pentru Cupele Mondiale din 2018 și 2022.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit beckenbauerbeckenbauer a muritfranz beckenbauer
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes