Funcția de președinte al Camerei Deputaților e vacantă: Plenul a luat act de demisia lui Ludovic Orban

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea PSD împotriva lui Ghinea, iar marți va avea loc votul
Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea PSD împotriva lui Ghinea, iar marți va avea loc votul

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de vacantarea funcţiei.

Ulterior, Biroul Permanent trebuie să stabilească cine va conduce, interimar, Camera, până la alegerea unui nou preşedinte.

Anunţul privind vacantarea funcţiei a fost făcut, în plen, de vicepreşedintele Camerei de la PNL, Florin Roman, care îşi doreşte şi să preia funcţia, interimar la Camera Deputaţilor. Co-preşedintele AUR, George Simion, a cerut cuvântul şi s-a contrat cu liberalii, de la tribună.

Biroul Permanent al Camerei urmează să stabilească interimatul la şefia Camerei Deputaţilor. PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, a anunţat deja că va avea o propunere de preşedinte al Camerei, în timp ce PNL îl propune pe Florin Roman interimar, potrivit unei decizii a Biroului Executiv al partidului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cdepludovic orbannou presedintepresedinte camera deputatilor
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes