Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţiţele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine
Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţiţele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Gabriela Firea a declarat, într-o transmisiune live, luni, pe Facebook, că nu are ce să îşi reproşeze în legătură cu mandatul pe care l-a exercitat la Primăria Capitalei, decât poate că a dorit să facă prea multe lucruri pentru bucureşteni. Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că probabil este mai bine cum au fost rezultatele la alegerile locale, pentru că probabil dacă ar fi primit un al doilea mandat de la bucureşteni, i-ar fi fost aproape imposibil să îl exercite, în contextul în care în Consiliul General al Municipiului Bucureşti va fi o majoritate a PNL şi USR-PLUS, care s-ar fi opus oricărui proiect pe care l-ar fi propus. Ea a mai spus că sunt mai dureroase cuţiţele înfipte în spate de cei despre care a crezut ca fac parte din aceeaşi familie politică, însă aceştia vor fi sancţionaţi la votul românilor. Firea a adăugat că nu ştie momentan ce va face în perioada următoare din punct de vedere al drumului politic.

Am fost dezbinaţi şi nu din vina mea

Eu ştiu că va urma o perioadă dificilă pentru mine. Primele luni vor fi marcate doar de reproşuri ale noii echipe. Dorind să câştige politic vor da vina pe mine şi pe echipa mea, dar eu am mare încredere în bucureşteni. Sunt oameni extrem de inteligenţi şi informaţi şi sunt convinsă că după prima perioadă de euforie cu toţii vom reveni cu picioarele pe pământ şi următoarea echipă va trebui să vină cu rezultate, nu doar cu reproşuri în legătură cu activitatea vechii echipe. De ce s-a pierdut, poate mă întrebaţi care e opinia mea? Sunt aproape 5 procente diferenţă între mine şi principalul contracandidat. Acum 4 ani am câştigat cu 12 puncte distanţă. Cred că a fost un cumul de factori, dar, nu aş vrea să închei această declaraţie fără să vă spun un sentiment pe care l-am avut şi aseară şi astăzi. Aşa cum ştiţi, dreapta s-a unit. Avem trei partide PNL, USR şi PLUS care au susţinut acelaşi candidat tocmai pentru a-şi maximiza şansele. În zona cealaltă centru stânga nu s-a reuşit acea coagulare a forţelor. Am fost dezbinaţi şi nu din vina mea. Tocmai de aceea, oamenii care ar fi putut să pună umărul astfel încât echipa să îşi poată continua proiectele, din respect pentru bucureşteni, nu pentru mine, nu îmi făceau mie o favoare au făcut tot ceea ce a ţinut de ei, acei oameni de centru şi centru-stânga astfel încât să mă lovească, cot la cot cu adversarii mei”, a precizat Firea.

Ea a mai spus că s-a simţit ca într-un roman de Agatha Christie când vedea duminică seara şi azi dimineaţă oameni de stânga sau de centru stânga că merg la televiziuni şi făceau declaraţii nonşalante şi care şi-a adus aportul în rezultatul alegerilor de la Bucureşti, la Primăria Capitalei.

Dacă de la inamici accepţi mai uşor anumite critici, pentru că până la urmă acesta este jocul democratic, atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, ştiţi cum se spune – cuţitul înfipt în spate – e mai dureros. Dar eu cred că atâta timp cât suntem sănătoşi şi avem motive ca dimineaţa să ne trezim şi să mergem la muncă, toate aceste lucruri vor fi la un moment dat reglate. Cred că românii îi vot sancţiona pe acei politicieni care în loc să renunţe la orgoliul lor, la jocurile lor, la pretenţiile de mărire politică, au considerat pur şi simplu ori să stea separaţi de această bătălie de Capitală sau să aducă contracandidaţi, ori să fac declaraţii total neadevărate împotriva mea. Iar ceea ce este şi mai neplăcut este faptul că unele dintre aceste personaje politice şi aseară şi azi dimineaţă se plimbau prin platourile de televiziune, făceau declaraţii nonşalante. Mi s-a părut că suntem aşa într-un scenariu scris după un roman al Agathei Christie. Ştiţi era un criminal care s-a întors la locul faptei. Aşa am perceput aceşti oameni politici de stânga şi centru stânga care şi-au adus energia şi aportul la rezultatul de astăzi, deci la câştigul dreptei şi care aseară şi azi veneau să vadă urmele”, a mai explicat Gabriela Firea.

Nu ştiu exact ce voi face

Aceasta a mai afirmat că urmele de după rezultatul la alegerile locale nu se vor vedea la ea, ci în ”ochii oamenilor” pe care aceste personaje politice de stânga şi centru-stânga i-au dezamăgit.

”Da, urme sunt, dar nu le căutaţi la mine. Pe mine Dumnezeu m-a înzestrat cu puterea de a trece peste momente grele. Urmele le veţi simţi în ochii oamenilor pe care i-aţi dezamăgit. Chiar dacă de astăzi nu voi mai fi primarul oamenilor, voi fi cu siguranţă vocea oamenilor, pentru că întreaga mea activitate de acum înainte, nu ştiu exact ce voi face, mă voi linişti, mă voi odihni, mă voi sfătui cu familia şi prietenii, nu ştiu exact ce decizie voi lua şi încotro mă voi îndrepta. Dar un lucru este cert – voi fi întotdeauna o voce pentru oameni, o voce pentru bucureşteni, iar întreaga mea energie va fi canalizată ca dumneavoastră, celor care mă priviţi şi celor care mi-aţi dat sau nu votul, care v-aţi spus speranţa în mine să vă fie puţin mai bine şi să vă puteţi baza pe politicieni care au intrat în politică doar pentru a aduce mai bine comunităţii. Nu pentru a se îmbogăţi, nu pentru a face afaceri, nu pentru a-şi face imagine. Eu le-am avut pe toate acestea – succes profesional şi de imagine înainte de a intra în politică. Am venit în politică doar pentru a munci şi cred că acest lucru îl recunosc şi adversarii mei”, a completat prim-vicepreşedintele PSD.

Ultima intervenție în calitate oficială

”Am ţinut ca în această intervenţie, ultimă în calitate oficială, să vrem să continuăm munca împreună pentru modernizarea Bucureştiului. Preţuiesc fiecare vot şi îl port în suflet şi să promit să nu vă dezamăgesc niciodată. Ceea ce nu se poate demola, chiar dacă s-a încercat demolarea mea sunt faptele, sunt proiectele. Nimeni demola Spitalul de copii de Gomoiu sau ambulatoriul de la Gomoiu. Nimeni nu poate demola Spitalul Foişor. Nimeni nu poate să demoleze prima etapă a podului Ciurel şi nici să ardă etapa a doua a proiectului până la Centură, semnat de de mine. Nimeni nu poate să demoleze supralărgirea de la Fabrica de Glugoză. De asemenea, alte multe proiecte, inclusiv modernizarea transportului public în comun, nu pot fi aruncate pur şi simplu într-o prăpastie toate autobuzele moderne cumpărate”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a adăugat că speră ca proiectele pe care le-a început la Primăria Capitalei să fie continuate de Nicuşor Dan.

”În afară de obiectivele pe care le-am finalizat sunt câteva la care ţin în continuare şi sper ca următoarea echipă să ducă la bun sfârşit acest obiective importante. Spitalul Metropolitan mi-aş dori să fie finalizat. De asemenea, pasajul Doamna Ghica care trebuie să fie finalizat în această toamnă, sper să aibă sursă de finanţare alocată din partea Primăriei şi să nu devină un şantier abandonat. De asemenea, prelungirea Ghencea. Ce pot să vă mai spun acum în final de moment este că în CGMB majoritatea va fi asigurată, potrivit ultimelor rezultate de la BEC, de PNL şi USR PLUS care au vot majoritar, chiar mai mult decât majoritate simplă. Cred că până la urmă, cu toată suferinţa de moment, emai bine să se întâmple lucrurile aşa. Probabil că dacă aş fi primit de la bucureşteni al doilea mandat, acesta ar fi fost aproape imposibil de exercitat, din cauza faptului că nu aş fi avut susţinere în Consiliul General şi orice proiect aş fi propus ar fi fost blocat. Tot ceea ce am realizat în toţi aceşti patru ani s-a bazat pe o majoritate asigurată de consilierii PSD şi ALDE. În chestiuni punctuale am primit şi voturi de la PNL şi PMP. Deci absolut o situaţie delicată ar fi fost pentru următorii patru ani. Nu am ce să îmi reproşez decât poate că am vrut să fac prea multe lucruri dintr-o dată şi am început prea multe lucruri pe mai multe fronturi. Acesta este poate un reproş. Las aici la Primăria Capitalei proiecte în valoare totală de 1 miliarde de euro fonduri europene. Totul e asigurat. Doar trebuie să fie atraşi aceşti bani. E munca echipei mele şi a mea în toţi aceşti patru ani”, c completat Firea, conform news.ro.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a obţinut 42.74 % din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea, are un scor de 37.97%, indică datele provizorii după numărarea a peste 94,17 % din voturi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ce va face fireacutite infipte in spategabriela fireainfrangere gabriela fireavoturi gabriela firea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes