Gabriela Ruse, cu probleme fizice, a pierdut finala turneului de la Palermo

Gabriela Ruse, locul 137 WTA, venită din calificări, a fost învinsă, duminică, în finala turneului de categorie WTA 250 de la Palermo, de americanca Danielle Collins, locul 44 WTA şi cap de serie numărul 1.

Collins s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-2, după un meci care a durat o oră şi 50 de minute.

Ruse a început bine partida şi, după mai multe ghemuri în care cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul, românca a condus cu 4-2. Din acel moment, americanca şi-a reglat serviciul, a jucat foarte bine şi a câştigat cinci ghemuri la rând. După primele patru şi după 53 de minute, Collins a luat primul set, cu 6-4.

La scorul de 2-2, 15-0, pe serviciul lui Collins, în setul al doilea, Gabrielei Ruse i s-a făcut rău şi a cerut intervenţia echipei medicale. Ea a primit asistenţă mai multe minute şi apoi a reluat întâlnirea.

La 3-2, jucătoarea americană de 27 de ani a rupt echilibrul setului cu un break obţinut după un ghem lung. Deşi Ruse a luptat să se menţină în meci, diferenţa de condiţie fizică a înclinat soarta finalei în favoarea sportivei din SUA, care a obţinut primul ei trofeu de categorie WTA 250, după 6-2 în al doilea set.

Câştigătoarea turneului primeşte un premiu de 23.548 de euro şi 280 de puncte, iar învinsa, 13.224 de euro şi 198 de puncte WTA.

După a doua finală consecutivă jucată (la 11 iulie, s-a impus în ultimul act la Hamburg, venind tot din calificări, unde a câştigat primul ei trofeu), Ruse va urca pe locul 105 WTA, cel mai bun din carieră. De la începutul lunii iulie, jucătoarea română de 23 de ani a urcat de pe locul 198 pe locul 105.

Collins va urca şi ea după acest turneu, până pe locul 35 WTA.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

finala palermo gabriela ruse gabriela ruse finala ruse rezultat turneu palermo
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes