Gard de sârmă ghimpată la granița cu Rusia

Letonia a încheiat lucrările de ridicare a unui gard din sârmă ghimpată cu o lungime de 93 de kilometri la graniţa cu Rusia, informează Agenţia locală de informaţii LETA, citând surse din cadrul Serviciului de Frontieră de Stat al Letoniei, preluate de radio Chișinău.

În total urmează să fie consolidată şi modernizată graniţa letono-rusă pe o lungime de 282,6 kilometri. Cheltuielile totale în acest scop sunt estimate la 21 de milioane de euro, conform unei hotărâri adoptate în anul 2015,.

Mai mult decât atât, în scopul combaterii migraţiei ilegale, Letonia intenţionează să consolideze 173 de kilometri din graniţa cu Republica Belarus şi să ridice un gard cu o lungime de 135 de kilometri. Lucrările vor dura până în anul 2021, iar valoarea totală a proiectului este estimată la 27,6 de milioane de euro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gard gard de sarma granita cu rusia letonia sarma ghimpata
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes