Garda de Mediu Constanţa rade construcțiile ilegale de pe plaja Corbu: Firma respectivă, obligată să le demoleze

Garda de Mediu Constanţa rade construcțiile ilegale de pe plaja Corbu: Firma respectivă, obligată să le demoleze. Sursa foto: Garda de Mediu
Garda de Mediu Constanţa rade construcțiile ilegale de pe plaja Corbu: Firma respectivă, obligată să le demoleze. Sursa foto: Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au aplicat o amendă de 100.000 de lei firmei care a început construirea unui ansamblu rezidenţial pe plaja sălbatică de la Corbu, pe motiv că nu a respectat autorizaţia care i-a fost acordată, printre nereguli aflându-se şi realizarea unei fundaţii din beton armat şi nu din piloni metalici. Firma a fost amendată şi de poliţişti cu 50.000 de lei.

Garda Naţională de Mediu a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 10 martie, comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa şi Comisariatului Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării au făcut verificări împreună cu reprezentantul IPJ Constanţa, la cele două şantiere de construcţii de pe plaja de la Corbu şi au constatat că lucrările realizate încalcă prevederile din acordurile de mediu emise de Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.

“Printre neregulile constatate, s-a descoperit că titularul a realizat fundaţii din beton armat şi nu din piloni metalici, aşa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planşeele construcţiilor au fost realizate din placă de beton armat, şi nu din grinzi din lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate faţă de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanţa)”, a transmis Garda de Mediu.

Astfel, firma a fost amendată cu 100.000 de lei, iar comisarii Gărzii de Mediu au dispus desfiinţarea lucrărilor şi reducerea terenului la starea iniţială, termenul fiind de 15 aprilie.

De asemenea, firma respectivă a fost amendată şi de poliţişti cu 50.000 de lei. Prefectura Constanţa a atacat în instanţă autorizaţiile de construire.

Pe plaja sălbatică de la Corbu se ridică un ansamblu rezidenţial de lux, cu peste 150 de imobile, care se întinde pe o suprafaţă de 27.700 de metri pătraţi, construcţia aflându-se în mijlocul unei arii naturale protejate prin lege.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

constructii beton corbuconstructii plaja corbugarda de mediuplaja corbu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes