Gazprom ameninţă că va reduce livrările de gaze către Republica Moldova

Stiri pe scurt - stiripescurt.ro
Stiri pe scurt - stiripescurt.ro

Gigantul rus al gazelor Gazprom a ameninţat marţi că va reduce livrările de gaze către Republica Moldova prin Ucraina, acuzând Kievul că păstrează din livrările destinate vecinului său, transmite CNBC.

Într-o declaraţie publicată pe reţeaua de socializare Telegram, Gazprom a spus că volumul de gaze pe care îl furnizează staţiei de măsurare a gazelor Sudha ”pentru tranzit în Moldova, prin teritoriul Ucrainei, depăşeşte volumul fizic transmis la graniţa Ucrainei cu Moldova”.

Gazprom a declarat că clientul său din Moldova, Moldovagaz, a plătit luni pentru o parte din livrările  pentru noiembrie, dar a spus că Ucraina a reţinut 52,52 milioane de metri cubi de gaze destinaţi ţării.

Dacă dezechilibrul de tranzit va continua, a spus Gazprom, va începe să reducă aprovizionarea cu gaze către Sudha [staţia de măsurare a gazelor] pentru tranzit prin Ucraina, din 28 noiembrie, afirmând că va reduce livrările echivalente cu cele care ar fi fost ”sublivrate”.

Ucraina şi Moldova nu au răspuns încă la aceste afirmaţii.

CNBC a contactat Ministerul Energiei al Ucrainei pentru comentarii şi Moldovagaz şi aşteaptă un răspuns.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gaze moldovagazpromlivrari gaze moldova
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes